Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
Fireproof Paper Production from Turkish Red Pine (Pinus brutia Ten.) with Using Fire Retardants
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Çalışmanın amacı: Bu çalışmanın amacı, yanmayı geciktirici kimyasallar ve çevre dostu yöntemler kullanarak kızılçam odunlarından (Pinus brutia Ten.) yanmaya karşı dirençli kağıtlar üretmektir. Çalışmanın alanı: Bu çalışma Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Orman Fakültesi, Kağıt Hamuru ve Kağıt Üretim Laboratuvarı'nda yürütülmüştür. Materyal ve Yöntem: Soda-Antrakinon (AQ) metodu kullanarak 3 farklı pişirme yapılmış ve optimum koşulu belirlemek için elde edilen kağıt hamurlarının fiziksel ve optik özellikleri, kappa numaraları, viskozite ve hamur verimleri tespit edilmiştir. Boraks (BX), borik asit (BA), alfa-x (AX) ve amonyum polifosfat (APP) yanmayı geciktirici kimyasallar üretilen kağıtların alt ve üst yüzeylerine belirli oranlarda (%3, 6, 9) uygulanmıştır. Bu kimyasalların uygulandığı kağıtlar yanma testine tabi tutulmuş ve yanma oranları belirlenmiştir. Sonuçlar: Elde edilen sonuçlara göre pişirme çözeltisine AQ ilavesi ile kağıt hamuru veriminde yaklaşık %4.6 oranında artış gerçekleşmiştir. Ayrıca, kappa numarası 120’den 50’ye düşmüştür. AQ ilavesi fiziksel özellikleri önemli derecede etkilerken optik özellikler üzerinde etkili olmamıştır. Yanmaya karşı en iyi direnç özelliklerini sırasıyla BX (%6, %9), BA (%6, %9) ve AX (%9) ilaveli kağıtlar vermiştir. Araştırma Vurguları: Kağıt alev alabilen bir malzeme olduğu için yanmaya karşı direncinin arttırılması gerekmektedir. Buna ek olarak, nüfus ve teknolojinin hızla arttığı dünyada çevre dostu yöntemler kullanarak kağıt hamuru üretimi yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.500
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi