Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
ORTAK MİRAS KAVRAMI BAĞLAMINDA ANTARKTİK İŞ BİRLİĞİ
2021
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Antarktika siyasetinin temelini oluşturan Antarktika Antlaşmalar Sistemi’nden (AAS) yola çıkan bu çalışma uluslararası Antarktik iş birliğini ortak miras kavramına referansla analiz edecektir. Sosyal bilimler alanında Türkçe literatürde sınırlı sayıda çalışmada yer alan Antarktika kıtası, özellikle uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkiler dahilinde kapsamlı incelemeyi gerektirmektedir. Bunun sebebi uluslararası hukukta tüm insanlığa ait kabul edilen bir kıta üstündeki egemenlik iddialarının varlığı tartışmalı olmasıdır. Bu bağlamda bu çalışma ortak kaynakların kullanımına yönelik uluslararası iş birliğini ve Antarktika siyasetinin tarihsel gelişimini ele alacaktır. Analiz sürecinde ilgili antlaşmalardan ve tamamlayıcı hukuk metinlerinden yararlanılacaktır. Antarktika’nın çevresel muhafazası ve Antarktik kaynakların sürdürülebilir geleceği ulusal çıkarlardan bağımsız ve ortak miras değerlerini temel alan eşitlikçi ve kapsamlı bir uluslararası rejim çerçevesinin çizilmesine bağlıdır.

Anahtar Kelimeler:

Antarctic Affairs In The Context Of Common Heritage
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyse international Antarctic cooperation with reference to the concept of common heritage of mankind within the basis of Antarctic Treaties System (AAS), which constructs the structure of Antarctic politics. The Antarctic continent, which is included in a limited number of studies in the Turkish literature in the field of social sciences, requires a comprehensive examination, especially within international law and international relations. This is because the existence of sovereignty claims on a continent that is accepted as belonging to all humanity in international law is controversial. Within this context, the study will capitalize on relevant treaties and complementary legal documents as it evaluates international cooperation for the use of common resources and the historical development of Antarctic politics. The overall aim is to demonstrate the fact that the environmental protection of Antarctica and the sustainable future of Antarctic resources depend on the drawing of an egalitarian and comprehensive international regime framework, free from national interests and based on the values of common heritage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.905
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi