Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
 İndirme 3
GEBELİKTE EGZERSİZİN BEL AĞRILARI VE LORDOZ ÜZERİNE ETKİSİ
2015
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Gebelik bel ağrılarında egzersizin etkisini incelemek. Gereç ve Yöntemler: Bel ağrısı olan toplam 65 gebede ağrı skorları ve lordoz açısı 18. gebelik haftasında değerlendirildi. Sonrasında iki gruba ayrıldı. Grup 1’ e (n= 33) 6 hafta boyunca egzersiz tedavisi verildi. Grup 2’ ye (n= 32) rutin takip yapıldı. Gebeler 21. ve 24. gebelik haftalarında bu parametreler açısından tekrar değerlendirildi. Bulgular: Grup 1 ve Grup 2’ de 18. ve 21. gebelik haftalarında ağrı skorlarında anlamlı fark izlenmedi. 24. gebelik haftasında Grup 1’ de 14.6, grup 2’ de 18.0 olarak anlamlı fark izlendi (p< 0.001). Lordoz açısından anlamlı fark izlenmedi. Sonuç: Gebelikte bel ağrılarında egzersiz faydalı olarak saptanmıştır. Ancak egzersizin lordoz açısına etkisi belirlenmemiştir. Anahtar kelimeler: Gebelik, egzesiz, bel ağrısı, lordoz

Anahtar Kelimeler:

Effects of Exercise on Belly Pain and Lordose
2015
Yazar:  
Özet:

Purpose: to study the effect of exercise in pregnancy back pain. In total, 65 pregnancies with back pain were valued with pain scores and lordosis angle in the 18th week of pregnancy. He then divided into two groups. The group 1 (n=33) was given exercise treatment for 6 weeks. The group 2' (n=32) was followed by routine. In the 21st and 24th weeks of pregnancy, these parameters were re-evaluated. Results: No significant difference in pain scores was observed in Group 1 and Group 2 in the 18th and 21st weeks of pregnancy. In the 24th week of pregnancy, a significant difference was observed at 14.6 in Group 1 and 18.0 in Group 2 (p< 0.001). There was no significant difference from the Lord’s point. The result: Exercise in pregnancy back pain has been found useful. However, the effect of the exercise on the lordos point has not been determined. Keywords: pregnancy, illness, back pain, lordoz

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 180
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi