Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
HEIDEGGER’İN BERGSON’UN ZAMAN GÖRÜŞÜNE YÖNELİK ELEŞTİRİSİ ÜZERİNE BİR ELEŞTİRİ
2020
Dergi:  
FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Heidegger Bergson’un da Aristoteles’ten beri süregelen klasik zaman anlayışının içinde olduğunu öne sürer. Ona göre Bergson’da zaman nicelikseldir, yani ölçülebilirdir ve uzamsal olarak düşünülebilir. Ne var ki Bergson neredeyse bütün eserlerinde zamanı iki tür olarak ele almakta ve gerçek zaman dediği süreyi, bilimin ele aldığı ve ölçülebilir olarak gördüğü zamandan ayırmaktadır. Heidegger’in Bergson’un zaman anlayışına yönelik eleştirisinin doğru olmadığını söyleyen görüşler, (sorun yeterince ele alınmış olmasa da) elbette mevcuttur. Ancak, böyle olmakla birlikte, Heidegger’in, Bergson’un zaman anlayışını belirlemesi ve hareket noktası bakımından (her ikisi için de bu ‘devinim’dir, ama devinim Aristoteles’te bilim, Bergson’da ise yaşam bağlamında ele alınır) Aristoteles’in görüşünün belirleyici olduğunu söylemesi de doğrudur. Bu makalede amacımız, Aristoteles’in zaman görüşünü de göz önünde bulundurarak, Heidegger’in Bergson’un zaman görüşüne yapmış olduğu eleştirinin hangi bağlamda doğru hangi bağlamda yanlış olduğunu göstermektir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi