Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 18
FAİZ MARJI NEDEN BAZI ÜLKELERDE DAHA YÜKSEKTİR
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ülkeler arasındaki faiz marjı farklılıklarının nedenlerini ortaya koymaktadır. Bu bağlamda çalışma kendinden önceki sınırlı literatüre birkaç yolla katkıda bulunmaktadır. Öncelikle bu çalışma bankacılık sistemine ait toplulaştırılmış oranları ve faiz marjını ortalama kredi ve mevduat faizlerinin farkı olarak hesaplayan sayılı çalışmalardandır. Ayrıca birden çok ülkenin bankacılık sistemlerini inceleyen ve sınırlı sayıda çalışmayı içeren literatüre 76 ülkeyi ve 2004-2017 yılları arasını kapsayan veri seti ile şimdiye dek en geniş veri setini kullanarak katkı sağlamaktadır. Çalışmanın sonuçları ülkedeki istikrarsızlığın göstergesi olarak tüketici fiyat endeksi ve ekonomideki risk priminin bir göstergesi olan reel faiz oranı artıkça faiz marjının da arttığını ortaya çıkarmıştır. Çalışmanın bir diğer güçlü bulgusu finansal gelişmişlik seviyesi arttıkça faiz marjlarının da azalacağına işaret etmektedir. Her ne kadar bankacılık sistemindeki likidite ve sermaye yeterliliğinin faiz marjı üzerinde istatistiki olarak anlamlı etkileri bulunmuşsa da bu etkilerin finansal gelişmişlik, reel faiz oranı ve tüketici fiyat endeksi etkilerinin kadar güçlü olmadığı gözükmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Why marriage rates are higher in some countries
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the reasons for the interest margin differences between the countries. In this context, the study has contributed to its pre-limited literature in several ways. First of all, this work is a number of studies that calculate the aggregated rates of the banking system and the interest margin as the difference between the average credit and deposit interest. It also contributes to the literature, which studies the banking systems of several countries and includes a limited number of studies, using the up-to-date data set with a data set covering 76 countries and between 2004 and 2017. The results of the study have shown that the real interest rate, which is an indicator of the consumer price index as an indicator of instability in the country and a indicator of the risk premium in the economy, has also increased the interest margin. Another strong findings from the study indicate that as the level of financial development increases, the interest margins will also decrease. Although liquidity and capital adequacy in the banking system have had statistically significant effects on the interest margin, these effects appear not as strong as the financial development, real interest rate and consumer price index effects.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.157
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi