Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Bilgisayar tomografi imgeleri için geliştirilmiş ters mesafe ağırlıklandırma yöntemi tabanlı süper çözünürlük
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada geliştirilmiş ters mesafe ağırlıklandırma yöntemi ile bilgisayarlı tomografi imgeleri üzerinden tekli imge süper çözünürlük uygulaması gerçekleştirilmiştir.  Ters mesafe ağırlıklandırma (IDW) yöntemi, genellikle belirli bir yüzey üzerindeki bilinmeyen noktaların bilinen komşu değerler vasıtasıyla kestirilmesinde kullanılan bir yöntemdir ve bu yöntem genellikle Jeoistatistik alanında iki boyutlu uzayda belirli alandaki yükselti değerinin kestirimi için kullanılmaktadır. Yükselti ve imge uzayı arasındaki uygulama benzerlikleri nedeniyle ters mesafe ağırlık yöntemi seçilmiştir. Bunlara ek olarak IDW yaklaşımı 2 boyutlu uzayda oldukça başarılı ve gürbüz sonuçlar vermektedir. Uygulamanın gerçekleştirilmesi sürecinde ise ters mesafe ağırlıklandırma yöntemi ile histogram eşleştirme yöntemleri beraber kullanılmıştır. Kullanılan bu melez yöntem sayesinde düşük boyutlardaki bilgisayar tomografi imgelerinin boyutlarının artırılması sürecindeki detay kaybı diğer klasik enterpolasyon yöntemlerine göre en aza indirgenmiştir. Yöntemin test aşaması 115 adet bilgisayarlı tomografi imgesi üzerinden gerçekleştirilmiş ve sonuçlar klasik süper çözünürlük yöntemleri ile karşılaştırılmıştır. Makalenin ilk kısmında, süper çözünürlük kavramı ve uygulama alanlarından bahsedilmiş, ikinci kısmında ise ters mesafe ağırlıklandırma yönteminin işleyişine değinilmiştir. Üçüncü bölümde histogram eşleştirme ve imge iyileştirme kavramından bahsedilmiştir. Dördüncü bölüm ise önerilen yöntemin gerçekleştirilmesi sürecini ve literatürdeki diğer yöntemler ile karşılaştırma çıktılarını içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.282
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi