Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
E-BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN TEKNOLOJİ KABUL MODELİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ: PALANDÖKEN BELEDİYESİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Erzurum Palandöken ilçesindeki vatandaşların bazı demografik özellikleri ile birlikte e-belediyecilik hakkındaki bilgisi, e-belediyeciliği kullanım düzeyi, tutum ve beklentileri gibi verilerin Teknoloji Kabul Modeli çerçevesinde ortaya konması amaçlanmaktadır. Bu amaçla Araştırma, Erzurum İli Merkez Palandöken ilçesinde ikamet eden 18 yaşından büyük vatandaşların, e-belediye hizmetleri ile ilgili görüşlerinin, beklentilerinin, bu hizmetleri kullanım derecelerinin incelenmesine yönelik bir anket çalışması yapılmıştır. Sonuç olarak vatandaşların Algılanan Fayda ve Niyet eğilimlerinin oldukça yüksek olduğu, Algılanan Kullanım Kolaylığı, Tutum ve Davranış bileşenlerindeki ifadelerde vatandaşların daha çok kararsız kaldığı görülmüştür. Ayrıca Teknoloji Kabul Modeli çerçevesinde Yapısal Eşitlik Modeli ile yapılan Analiz sonucunda Teknoloji Kabul Modeli unsurlarının birbirleri arasındaki ilişkileri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

E-BELEDICAL SERVICES TECHNOLOGY ACCEPT MODEL: EXPERIENCE OF THE PALANDÖKEN MUNICIPAL
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, citizens in the Erzurum Palandöken district, along with some demographic characteristics, intended to reveal data such as information about e-civility, e-civility use level, attitudes and expectations in the framework of the Technology Admission Model. For this purpose, the research was conducted a survey study aimed at examining the views, expectations, and levels of use of these services of citizens aged 18 years old who reside in the Palandöken district of Erzurum. As a result, it has been shown that citizens have quite high perceptible benefits and intentions, and that citizens are more unstable in the expressions in the perceptible usability, attitude and behavior components. In addition, the analysis conducted with the structural equality model in the framework of the Technology Acceptance Model has identified the relations between the elements of the Technology Acceptance Model.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 654
Atıf : 4.169
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi