User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
Çok Odaklı Lenslerin Özellikleri ve Avantajları
2017
Journal:  
Teknik Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Refraksiyon kusurları 40’ lı yaşlara kadar (özel durumlar hariç) tek odaklı gözlük lensleri ile düzeltilebilir. Bu kusurların giderilebilmesi için tek bir gözlüğün kullanılması yeterlidir. Ancak bu yaşlardan sonra yakın görme bozukluğu (presbiyopi) başlar ve yaşla orantılı olarak artar. Bu nedenle uzak görüş için ayrı yakın görüş için ayrı gözlük kullanılabilir. Ayrı ayrı gözlük kullanmak dikkat dağınıklığına ve bazı sıkıntılara neden olabilir. Oysa tek bir gözlükle uzak, orta ve yakın mesafeler net ve rahat görülebilir. Bunun için çok odaklı lensler (Multifocal) kullanılır. Çok odaklı lensler kullanıcılara büyük oranda kolaylık sağlar. Ancak ülkemizde çok odaklı lenslerin kullanımı gelişmiş ülkelere oranla oldukça azdır. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte çok odaklı lensler kişinin özelliklerine göre özel tasarımlarla üretilebilmektedir. Kişiye özel tasarımlar ile daha iyi görme kalitesi elde edilir. Bu çalışmada çok odaklı lenslerin özellikleri incelenmiş ve sağladığı avantajlar belirtilmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Teknik Bilimler Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 254
Cite : 880
2023 Impact : 0.2
Teknik Bilimler Dergisi