Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
İstanbul Bağcılar’da Tekrarlayan Bronşiolit Ataklarıyla Başvuran Süt Çocuklarında Predispozan Faktörlerin Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bronşiolit süt çocuklarının en yaygın alt solunum yolu hastalığıdır. Çalışmada süt çocuklarında tekrarlayan bronşiolit atakları nedeniyle hastane başvuru sayısı ile predispozan faktörler arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Yöntemler: Çalışmada tekrarlayan ataklarla acil servise başvuran 0-2 yaş arası 220 bronşiolitli çocuğun ailesine anket formları uygulandı. Veriler, araştırmacı tarafından uygulanan anket formlarından elde edildi. Anket formunda; yaşadıkları evin oda sayısı ve evde yaşayan birey sayısı, anne babanın yaşı ve sigara içme durumu, eğitimleri ve meslekleri, ailenin ortalama geliri sorgulandı. Çocuğun anne sütü alma süresi ile daha önce atak geçirip geçirmediği sorgulandı. Çocukların boy ve kiloları ölçüldü. Bulgular: Çalışmaya alınan 220 çocuğun 123’ü (%55,9) erkek, 97’si (%44,1) kızdı. Yaş ortalaması 9,53±5,97 aydı. Çocukların acile getirilme sayısı ortalaması 4,34±6,55, ilk hışıltının başladığı zaman ortalaması 4,87±4,20 ay, evde yaşayan birey sayısı 5,52±2,75 kişi, evdeki oda sayısı 3,14±0,63 idi. Annelerin yaş ortalaması 28,12±4,89, babaların yaş ortalaması 31,86±5,25 idi. Dört aydan az anne sütü alanların acile başvuru sayısının daha fazla olduğu görüldü. Çocukların boy ve kilo persantili, anne ve babanın eğitim durumu, çocuğun anne sütü alma süresi, atak mevsimi ve daha önce hastanede yatma öyküsü ile atak sayısı arasında anlamlı ilişki saptandı. Sonuç: Bronşiolitlerde mortalite oranı %0,5 bulunurken, risk faktörü olan olgularda bu oranın %3 ve üzerine çıkabilmektedir. Akut bronşiolitte risk faktörlerinin bilinmesi ve ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi önemlidir. (JAREM 2016; 6: 40-4)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 234
Journal of Academic Research in Medicine