Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
Bölgemizdeki inflamatuar barsak hastalıkları tanılı olguların insidansı, demografik ve klinik özellikleri
2019
Dergi:  
Akademik Gastroenteroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Bu çalışmada üçüncü basamak hastanemizde son bir yıldır inflamatuvar barsak hastalıkları tanısı ile takip ve tedavi edilen hastaların klinik ve demografik özelliklerinin incelenmesi ve nüfusa göre yıllık insidans ve prevalansının belirlenmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Bu retrospektif çalışmada, Temmuz 2017 ile Temmuz 2018 arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran inflamatuvar barsak hastalığı tanılı hastaların klinik ve demografik bilgileri kayıt edildi. Bulgular: Çalışmaya 111 hasta (53’ü ülseratif kolit, 48’i Crohn hastalığı, 10’u indetermine kolit) dahil edildi. Ülseratif kolit, Crohn hastalığı ve indetermine kolit hastalarında ortalama yaş ve cinsiyet dağılımları anlamlı farklılık göstermedi. Ülseratif kolit hastalığı %50.9 ile erkek cinsiyette daha sık görülürken, Crohn hastalığı %52.1 ile kadın cinsiyette ve indetermine kolit ise %70 ile erkek cinsiyette daha sık görülmekte idi. Sonuç: Yaşlara göre dağılımlara bakıldığında, bölgemizde ülseratif kolit  40-49 yaş aralığında %60 ile en sık görülürken, Crohn hastalığının ise 19-29 yaş aralığında %53.8 ve ≥60 yaşta %57.1 olmak üzere bimodal pik yaptığını izledik. Ülseratif kolit için insidans her 100 000’de 3.67 iken, Crohn hastalığı için her 100 000’de 7.34 olup, indetermine kolit için ise her 100 000’de 1.33 olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Incidence and The Demographic and Clinical Characteristics Of Patients With Inflammatory Bowel Disease In Our Region
2019
Yazar:  
Özet:

Background and Aims: This study was conducted to evaluate the clinical and demographic characteristics of patients diagnosed with inflammatory bowel disease who were followed up and treated in our tertiary care hospital for the past 1 year and to determine the annual incidence and prevalence according to the population. Material and Methods: This retrospective study recorded and analyzed the clinical and demographic data of patients with inflammatory bowel disease who applied to Alanya Alaaddin Keykubat University Alanya Training and Research Hospital between July 2017 and July 2018. Results: A total of 111 patients (53 patients with ulcerative colitis, 48 patients with Crohn’s disease, and 10 patients with indeterminate colitis) were included in this study. No significant difference was detected between the mean age and the gender distribution among patients with ulcerative colitis, Crohn’s disease,[Author1]  and indeterminate colitis. Ulcerative colitis (50.9%) and indeterminate colitis (70%) were more frequent among males, whereas Crohn’s disease (52.1%) was more frequent among females. Conclusions: In terms of the distribution according to age, ulcerative colitis showed the maximum prevalence of 60% in our region among patients in the age range of 40–[Author2] 49 years, whereas Crohn’s disease exhibited a bimodal peak, with prevalence rates of 53.8% in the 19–[Author3] 29-year age group and 57.1% in the age group of >60 years. The incidence rates for ulcerative colitis, Crohn’s disease, and indeterminate colitis were 3.67, 7.34, and 1.33 per 100 000 people, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Akademik Gastroenteroloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 25
Akademik Gastroenteroloji Dergisi