Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
İki Boyutlu Ekokardiyografik Speckle Tracking ile Değerlendirilen Sol Atriyal Strain Parametresinin Koroner Yavaş Akım Fenomeni ile İlişkisi
2018
Dergi:  
Koşuyolu Heart Journal
Yazar:  
Özet:

Giriş: Koroner yavaş akım (KYA) fenomeni anjiyografik olarak koroner arterleri normal olan veya tıkayıcı kritik darlığı olmayan hastalarda koroner anjiyografi sırasında distal koroner arterlere opak madde ulaşmasının yavaş olmasıdır. Gerilim (strain) görüntülemesi tekniği hem global hem de bölgesel kalp fonksiyonları değerlendirmesinde oldukça güvenilir bir yöntemdir. Bu çalışmada sol ventrikül diyastolik disfonksiyonununiyi girişimsel olmayan göstericisi olan sol atriyal strain değeri ile koroner yavaş akım arasındaki ilişkiyi araştırmayı planladık. Hastalar ve Yöntem: Hastanemizde Ocak 2016 ve Aralık 2016 tarihleri arasında koroner anjiyografi yapılmış ve KYA saptanan ardışık 38 hasta çalışmaya alınmıştır. Yaş ve cinsiyet açısından çalışma grubu ile benzerlik  gösteren ve normal koroner arterler saptanan 37 hasta ise kontrol grubu olarak çalışmamıza dahil edilmiştir.  Bulgular: Hastaların yaş ortalaması 52 ± 10.4 ve erkek cinsiyet oranı %54.1’dir. Kontrol grubu ile kıyaslandığında global pik atriyal longitidunal strain (PALS) ve pik atriyal kontraksiyon strain (PACS) değerlerinin KYA grubunda azaldığını bulduk (32.84 ± 8.06’ya karşı 38.49 ± 6.42, p= 0.001 ve < 0.001, sırasıyla). Bununla birlikte pik longitidunal straine ulaşma süresi (TPLS)’nin koroner yavaş akım tespit edilen hastalarda daha uzun olduğunu tespit ettik (445 ± 58’e karşı 407 ± 36, p= 0.001). Sonuç: Koroner yavaş akım ile sol ventrikül diyastolik disfonksiyonun ilişkili olduğu ve speckle trecking yöntemi ile ölçülen sol atriyal strain değerinin invaziv ölçümler kadar sol ventrikül doluş basıncını gösterdiği bilinmektedir. Biz çalışmamızda kolaylıkla uygulanabilen, ucuz ve  girişimsel olmayan bir yöntem olan sol atrial strain parametresi ile  koroner yavaş akım arasında pozitif bir ilişki saptadık.

Anahtar Kelimeler:

The relationship of the left atrial strain parameter assessed by the two-dimensional ecocardiographic Speckle Tracking with the coronary slow flow phenomenon
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction: The phenomenon of coronary slow flow (KYA) is that in patients with angiographically coronary arteries normal or with no compressive critical narrowness during coronary angiography the distal coronary arteries are slowly reached with uncommon substance. Stretch (strain) imaging technique is a very reliable method in assessing both global and regional heart functions. In this study, we planned to study the relationship between the left atrial strain value, which is a non-initiative indicator of the left ventricular diastolic dysfunction, and the coronary slow flow. Patients and Method: In our hospital between January 2016 and December 2016 coronary angiography was performed and 38 follow-up patients diagnosed with KYA were taken to study. 37 patients with normal coronary arteries and similarity to the working group in terms of age and gender were included in the study as a control group.  Results: The average age of patients is 52 ± 10.4 and the male sex rate is 54.1%. Compared to the control group, we found the global pic atrial longitidunal strain (PALS) and pic atrial contraction strain (PACS) values decreased in the KYA group (32.84 ± 8.06 vs 38.49 ± 6.42, p= 0.001 and < 0.001, respectively). However, we found that the pik longitidunal straine reach time (TPLS) was longer in patients with coronary slow flow detected (445 ± 58 vs 407 ± 36, p= 0.001). The result: it is known that coronary slow flow is associated with left ventricular diastolic dysfunction and that the value of the left atrial strain, measured by the speckle trecking method, shows the pressure of the left ventricular filling as invasive as the measurements. We found a positive relationship between the left atrial strain parameter and coronary slow flow, which is a cheap and non-initiative method that can be easily applied in our study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Koşuyolu Heart Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 578
Atıf : 170
Koşuyolu Heart Journal