Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 2
TESİS YERİ SEÇİMİNE YENİ BİR BAKIŞ: KATMANLI ÇOK KRİTERLİ KARAR VERME YÖNTEMİ
2021
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Geleneksel Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) yöntemleri yakın gelecekte karşılaşılabilecek sorunlara çözüm verememektedir. Problemi baştan yeni ağırlıklar atayarak çözmek yorucu ve zor olacağından, yakın gelecekte meydana gelebilecek ihtimaller için Katmanlı Çok Kriterli Karar Verme (KÇKKV) Yöntemi geliştirilmiştir. Yöntem: Bu makalede, KÇÇKV yönteminin işleyişi anlatılmış ve geleneksel ÇKKV yöntemlerinden olan TOPSIS yöntemi ile karşılaştırılarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren savunma sanayi firmasında örnek bir çalışma gerçekleştirilip iki yöntemin farkı tartışılmıştır. Bulgular: Tesis yeri seçimi probleminde, KÇÇKV yöntemi ile en iyi alternatif seçilmiştir. Geleneksel ÇKKV yöntemlerinden TOPSIS ile KÇKKV kıyaslanmış ve yakın gelecekte gerçekleşebilecek olayların tesis yeri seçimini etkilediği görülmüştür. Özgünlük: Literatürde KÇKKV yöntemi kullanılarak tesis yeri seçiminin yapıldığı bir çalışmaya rastlanmamıştır. Yapılan çalışmanın literatürdeki bu eksikliği dolduracağı ve farklı karar verme problemleri için de yol gösterici olacağı öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A New Perspective On Facility Location Selection: Stratified Multi Criteria Decision Making Method
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Traditional Multi-Criteria Decision Making (MCDM) methods cannot provide solutions to problems that may be encountered in the near future. Since it would be difficult to solve the problem by assigning new weights from the beginning, Stratified Multi-Criteria Decision Making (SMCDM) Method is used for the possibilities that may occur in the near future. Methodology: In this article, the SMCDM method is explained and a sample study is carried out in a defense industry company operating in Ankara Sincan Organized Industrial Zone by comparing it with the TOPSIS method, which is one of the traditional MCDM methods, and the difference between the two methods is discussed. Findings: In the facility location selection problem, the best alternative was selected with the SMCDM method. TOPSIS ,one of the traditional MCDM method, and SMCDM methods were compared with each other, and it was seen that the events that may occur in the near future affect the facility location selection. Originality: There is no study in the literature in which facility location selection was made using the SMCDM method. It is predicted that the study will fill this gap in the literature and will be a guide for different decision-making problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Verimlilik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 3.030
Verimlilik Dergisi