Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
Garanti Bankası ve Çimsa’nın Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi Kapsamında Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Entegre düşünce üzerine kurulan entegre raporlama kuruluşun, belirli bir zaman diliminde yarattığı, koruduğu veya küçültme aşamasında olduğu değer sürecinin unsurları hakkında gerekli bildirimleri yayınlayarak oluşturduğu bir sistemdir. Bu çalışmanın amacı entegre raporlamaya yönelik geliştirilmiş olan yaklaşım üzerine bilgi vermek, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’ndeki değişimleri aktarmak, Türkiye’de ve dünyada entegre raporlamanın mevcut durumu hakkında bilgi vermek ve Garanti BBVA ve Çimsa Çimento’nun entegre faaliyet raporlarını incelemektir. Bu bağlamda, Entegre Raporlama Türkiye Ağı kurucu üyelerinden olan Garanti BBVA ve Çimsa Çimento tarafından 2020 yılında yayınlanan entegre faaliyet raporları, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi temel alınarak değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda Çimsa ve Garanti Bankası’nın yayınlamış oldukları raporların, Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uygun olduğu belirlenmiştir. Her iki kurumun da misyonlarını belirledikleri ve sermaye öğeleri aracılığıyla yarattıkları değer hakkında bilgi verdikleri bir iş modeli olmasına rağmen hem sunum esaslarında hem stratejik öncelikler kapsamında hem de değer yaratımı konusunda ekonomik, sosyal ve çevre boyutlarında sektör kaynaklı farklılıkları olduğu gözlemlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

Entegre düşünce üzerine kurulan entegre raporlama; kuruluşun, belirli bir zaman diliminde yarattığı, koruduğu veya küçültme aşamasında olduğu değer sürecinin unsurları hakkında gerekli bildirimleri yayınlayarak oluşturduğu bir sistemdir. Bu çalışmanın amacı; entegre raporlamaya yönelik geliştirilmiş olan yaklaşım üzerine bilgi vermek, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’ndeki değişimleri aktarmak, Türkiye’de ve dünyada entegre raporlamanın mevcut durumu hakkında bilgi vermek ve Garanti BBVA ve Çimsa Çimento’nun entegre faaliyet raporlarını incelemektir. Bu bağlamda, Entegre Raporlama Türkiye Ağı kurucu üyelerinden olan Garanti BBVA ve Çimsa Çimento tarafından 2020 yılında yayınlanan entegre faaliyet raporları, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi temel alınarak değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda Çimsa ve Garanti Bankası’nın yayınlamış oldukları raporların, Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uygun olduğu belirlenmiştir. Her iki kurumun da; misyonlarını belirledikleri ve sermaye öğeleri aracılığıyla yarattıkları değer hakkında bilgi verdikleri bir iş modeli olmasına rağmen hem sunum esaslarında hem stratejik öncelikler kapsamında hem de değer yaratımı konusunda ekonomik, sosyal ve çevre boyutlarında sektör kaynaklı farklılıkları olduğu gözlemlenmiştir

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 360
Atıf : 2.353
2023 Impact/Etki : 0.634
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi