Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
FED Para Politikalarının Finansal Piyasalara ve Emtia Fiyatlarına Etkileri: Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Yapısal Kırılmalı Bir Ekonometrik Analiz
2021
Dergi:  
Journal of Economy Culture and Society
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada FED’in faiz ve QE politikalarının hisse senedi borsaları ve döviz kurları ve emtia fiyatlarına etkileri 17 ülkenin 2003:01-2021:01 dönemi verileri kullanılarak yapısal kırılmalı zaman serisi analizi yöntemleriyle incelenmiştir. Dünya ekonomisinin 1/4ünü oluşturan ve parası da önemli gücü sembolize eden ABD’deki genişlemelerin dışarıdaki yansımaları seçili ülkeler özelinde, özellikle 2008 finans ve 2020 Covid’e bağlı parasal genişleme etkileri incelemeye değerdir. ABD FED faiz oranındaki artışların bütün ülkelerin hisse senedi borsalarını kısa dönemde pozitif etkilediği belirlenmiştir. FED faizlerinin döviz kurlarını uzun dönemde G. Kore’de, kısa dönemde Kanada, Brezilya, Rusya, Hindistan, G. Afrika, Meksika, G. Kore ve Endonezya’da negatif, İngiltere ve Japonya’da pozitif etkilediği görülmüştür. FED’in miktarsal genişleme politikaları uygulamasının kısa dönemde Kanada ve İtalya borsalarını, uzun dönemde ise ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Hindistan, Çin, G. Afrika, Meksika, G. Kore, Endonezya, Malezya ve Türkiye’deki hisse senedi borsalarını pozitif yönde etkilediği tespit edilmiştir. Bu sonuçlara dayanarak; FED’in uyguladığı QE politikaları ile piyasada oluşan likiditenin özellikle gelişmekte olan ülke borsalarına gittiği ifade edilebilir. FED’in uyguladığı QE politikalarının döviz kurları üzerindeki etkisinin genel olarak pozitif olduğu, kısa dönemli etkilerin daha büyük olduğu belirlenmiştir. Kısaca FED’in para politikalarının finansal piyasalar üzerinde genel olarak uzun dönemli bir etkisinin olmadığı, var olan etkinin gelişmekte olan ülkelerde yoğunlaştığı, gelişmiş ülkelerdeki etkilerinin ise farklılıklar gösterdiği belirtilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Us Federal Reserve Monetary Policies On Financial Markets and Commodity Prices: An Econometric Analysis With A Structural Break For Developed and Developing Countries
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of the US Federal Reserve’s (Fed) interest and quantitative easing (QE) policies on stock markets, exchange rates, and commodity prices were examined applying structural break time series analysis methods using the data of 17 countries for the January 2003–January 2021 period. The external reflections of monetary expansion in the USA, which constitutes approximately 25% of the world economy, and whose money also symbolizes an important power, is worth examining as related to the 2008 subprime financial crisis and the 2020 Covid-19 pandemic, particularly in selected countries. It was determined that Fed increases in interest rate positively affect all countries’ stock markets in the short run. Fed interest rates were observed to negatively affect the exchange rates in South Korea in the long run and in Canada, Brazil, Russia, India, South Africa, Mexico, South Korea, and Indonesia in the short run; they positively affect the UK and Japan in the short run. The Fed’s implementation of QE policy was found to positively affect stock markets in Canada and Italy in the short run and in the USA, Canada, the UK, Germany, India, China, South Africa, Mexico, South Korea, Indonesia, Malaysia, and Turkey in the long run. These results suggest that the liquidity in the market generated by Fed QE policies particularly affects the stock markets of developing countries. The effect of Fed QE policies on exchange rates was determined to be generally positive, with short run effects that are higher than the long run. In sum, Fed monetary policies generally exert extremely weak long-term effects on financial markets, the existing effects are concentrated in developing countries, and such effects differ in developed countries. From the policy perspectives, the policymakers of other countries should consider the monetary policies of the USA, which affect other countries to a great extent, and set their monetary policies to be compatible with ones of the USA. In addition, the results of this study are expected to serve as a basis for future research to determine the degrees of sensitivity to the monetary policies of the USA by grouping the developing countries according to their homogeneity in terms of fragility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Economy Culture and Society

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.959
Journal of Economy Culture and Society