Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
USAGE OF VARIANCE IN DETERMINATION OF SINUOSITY INTERVALS FOR ROAD MATCHING
2018
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Coğrafi obje eşleşmesi, obje veri kümelerini, obje veri kümelerindeki maksimum benzerliklerine göre tanımlayan, sınıflandıran ve eşleştiren bir süreçtir. Eşleme işlemi, yol ağlarının güncellenmesini, hizalanmasını, optimize edilmesini, entegre edilmesini ve / veya kalitesinin ölçülmesini sağlamak için kullanılır. Eşleme algoritmalarında; Hausdorff mesafesi, doğrultu, bağlanma derecesi, kıvrımlılık vb. gibi kullanılan çeşitli metrikler vardır. Kıvrımlılık, aynı yolun başlangıç ve bitiş noktaları arasında bir yolun gerçek uzunluğunun düz uzunluğa oranıdır. Kıvrımlılık, bir yolun ne kadar eğri olduğunu tanımlar. Bir eşleme işleminde, öncelikle kıvrımlılık eşiklerini veya aralıklarını belirlemek gerekir. Kıvrımlılık aralıkları; eşit aralık, kuantil, doğal kırılma ve geometrik aralık gibi çeşitli veri sınıflandırma yöntemleri ile belirlenebilir. Ayrıca, İrlanda Ulaştırma Ajansı tarafından belirlenen aralıklar bu amaca paralel olarak kullanılabilir. Bu çalışmada, varyansın, kıvrımlılık aralıklarının belirlenmesi için kullanımı araştırılmıştır. Yukarıda belirtilen tüm yöntemleri karşılaştırmak için bir deney yapıldı. Yol eşlemesinde elde edilen sonuçlara göre, yöntemlerle belirlenen kıvrımlılık aralıklarının verimi %37.4'ten %49.4'e kadar değişmekte olup, varyansın belirlediği aralıkların en verimli olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.529
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi