Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 14
Utilization of Boron Waste as an Additive for Cement Production
2015
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turkey has 955,297 thousand tonnes of B2O3 reserves which correspond to 72.1% of the world. Colemanite (Ca2B6O11·5H2O), ulexite (NaCaB5O9·8H2O) and borax (tincal) (Na2B4O7·10H2O) are the most important boron minerals that are used in production of boric acid and different kinds of borates. During these production processes, boron including wastes form and these wastes pollute the environment. To minimize the pollution caused by these wastes, they are evaluated in different kinds of processes such as cement and concrete production. Borogypsum is one of the boron wastes that is used in cement mortar production. In this study the aim was to compare the calcined and non-calcined borogypsum addition to clinker and also investigate its effects on cement mortar. Moreover, to see how borogypsum addition affected the cement properties, different ratios of borogypsum between 1% and 7% were used. Also setting time and consistency analyses were applied to fresh mortar; compressive strength and splitting tensile strength of 3, 7, and 28 days were investigated according to the Turkish Standard (TS EN 196-1). X-ray diffraction (XRD) analysis was realized for characterization of the chemical structure of 28-days mortars. 3% was the ratio at which the optimum results were obtained for both calcined and non-calcined borogypsum.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 762
Atıf : 730
2023 Impact/Etki : 0.029
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi