Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 73
 İndirme 17
AKTİF İŞGÜCÜ PİYASASI POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE KÜTAHYA İŞKUR’UN MESLEKİ EĞİTİM FAALİYETLERİ’NİN İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Günümüz toplumlarının en sık karşılaştığı sorunlardan biri işsizliktir. İster gelişmiş, ister gelişmekte olan ülkeler olsun, işsizlik sorunu her dönem toplumların mücadele etmek zorunda olduğu temel bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.  İşsizliğin toplum üzerindeki yansımaları hem ekonomik hem de sosyolojik açıdan ağır sonuçlar doğurmaktadır. Yarattığı olumsuz koşulları ortadan kaldırmak amacıyla siyasi karar mekanizmaları çeşitli politikalar üretmektedir. Bu politikaların temel amacı işsizliği ortadan kaldırmanın yanı sıra artan nitelikli işçi talebini karşılayabilmektir. Bu amaçla işsiz durumdaki bireylere çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyerek niteliklerini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Türkiye’de bu doğrultuda faaliyetler yürüten kurumların başında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gelmektedir. İŞKUR bünyesinde işsizlikle mücadelede aktif ve pasif işgücü piyasası politikaları uygulanmaktadır. Son yıllarda ise özellikle nitelikli işgücü yetiştirilmesi doğrultusunda aktif işgücü piyasası politikaları önemli bir yere sahiptir. İŞKUR kapsamında gerçekleştirilen aktif işgücü piyasası politikaları Mesleki Eğitim Kursları, Girişimcilik Eğitim Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar ve Dezavantajlı Gruplara Yönelik Programlar olarak uygulama alanı bulmaktadır. Bu çalışma İŞKUR’un aktif işgücü piyasası politikaları içerisinde önemli bir yere sahip olan mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programları üzerine odaklanmaktadır. Bu amaçla, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programları uygulamaları Kütahya ili kapsamında incelenmeye ve analiz edilmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda Kütahya ilinin işgücü piyasasının genel görünümüne yer verilerek, bu programların aktif işgücü programları içerisindeki yeri ve önemi ayrıca bu programların işsizliği azaltmadaki etkisi değerlendirilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty