Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Atık su arıtma çamurunun süs lahanası yetiştiriciliğinde kullanılabilirliği
2018
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya nüfusundaki hızlı artış, kırsaldan kentlere göç ve sanayileşme atık su miktarını günden güne arttırmaktadır. Atık sularla birlikte atık su arıtma çamuru miktarında da hızlı bir artış meydana gelmektedir. Atık su arıtma çamuru tarım, orman, maden ocakları ve peyzaj alanlarında tekrar kullanılabilmektedir. Bu araştırma süs lahanası bitkisinin atık su arıtma çamurunda yetiştirme olanağını belirlemek için açık alanda Kasım 2015 ile Şubat 2016 ayları arasında gerçekleştirilmiştir. Yetiştirme ortamı olarak; % 0 arıtma çamuru + % 100 toprak (S1), % 25 arıtma çamuru + % 75 toprak (S2), % 50 arıtma çamuru + % 50 toprak (S3), % 75 arıtma çamuru + % 25 toprak (S4) ve % 100 arıtma çamuru + % 0 toprak (S5) karışımları kullanılmış, bitkiler açık alanda plastik saksılar içinde yetiştirilmiştir. Denemeden EC, pH, gövde çapı, kök ağırlığı, kök uzunluğu, bitki boyu, bitki çapı, baş ağırlığı, değerlendirilemez yaprak sayısı ve toplam yaprak sayısı gibi parametreler elde edilmiştir. En yüksek baş ağırlığı ve toplam yaprak sayısı S2 (103.99 g, 40.42 adet) ve S5 (90.53 g, 38.42 adet) ortamlarından elde edilmiştir. Bu yetiştirme ortamları süs lahanası yetiştiriliğinde kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Availability of waste water treatment dust decorative leather in the cultivation
2018
Yazar:  
Özet:

The rapid growth of the world’s population, migration from rural to urban areas and industrialization increases the amount of waste water from day to day. With waste water, the amount of waste water treatment is also rapidly increased. Waste water treatment stain can be reused in agriculture, forestry, mining and landscape areas. This research was carried out in the open area between November 2015 and February 2016 to determine the possibility of cultivating the decoration sheet plant in the waste water treatment stove. As the cultivation environment; 0 % refining rubber + 100 % soil (S1), 25 % refining rubber + 75 % soil (S2), 50 % refining rubber + 50 % soil (S3), 75 % refining rubber + 25 % soil (S4) and 100 % refining rubber + 0 % soil (S5) mixture used, plants are grown in open-air plastic rubber. From the test, parameters such as EC, pH, body diameter, root weight, root length, plant length, plant diameter, head weight, unvaluable number of leaves and total number of leaves have been obtained. The highest headache weight and total number of leaves are obtained from the S2 (103.99 g, 40.42 pieces) and S5 (90.53 g, 38.42 pieces) environments. These cultivation environments can be used in the cultivation of decorative launches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.290
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi