Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Zevra Gazetesine Göre TANZİMAT DÖNEMİNDE ORDUDA DÜZENLEMELER VE MİTHAT PAŞA'NIN BAĞDAT VALİLİĞİNDE IRAKTA ALTINCI ORDU
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Mahmud zamanında Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılması, Tanzimat döneminde yapılacak olan ıslahatların temelini oluşturmaktadır. Bundan sonra düzenli orduya geçiş çalışmaları hız kazanmıştır. Daha sonra bölgelere göre ordular kurularak, kendi içinde sınıflara ayrılıp, rütbelere göre komutanlıklar ihdas edilmiştir. Sultan Abdülmecid döneminde ordu ıslahatları devam etmiş ve Avrupa tarzında piyade, süvari ve topçu birlikleri kurulmuştur. Diğer taraftan devlet, asker yükünü azaltmak ve daha iyi organize olmak için ordu birliklerin; muvazzaf birlikler, yedek kuvvetler, yardımcı kuvvetler, başıbozuk birlikler, gönüllüler ve ücretli birlikler olmak üzere gruplara ayırmıştır. Sultan Abdülaziz döneminde ise daha önceki askeri alanlarda yapılan düzenlemeler yeniden gözden geçirilmiştir. Tarihçiler, Abdülaziz döneminde; 1861-1869 yılları arasını birinci dönem, 1869-1876 yılları arasını ikinci dönem olarak ayırmıştır. İkinci dönem, Serasker Hüseyin Avni Paşa’nın orduyu düzenlediği ve ıslahatlarda büyük gayretlerinin olduğu dönemdir. Midhat Paşa, Bağdat’ta, 1869-1872 yılları arasında valilik ve Altıncı Ordu Komutanlığı’nı birlikte yürütmüştür. Makale, Midhat Paşa’nın Bağdat ve çevresinde Altıncı Ordu’da askeri alandaki ıslahatları uygulama çabalarını ele almaktadır.

 

Anahtar Kelimeler:

According to the Zevra newspaper, in the Tenzimate period, arrangements in the army and the Altinci army in Iraq in the Mithat Pasha's Baghdad Governorate
2022
Yazar:  
Özet:

The removal of the Yençeri Ocağı during the second Mahmud period is the basis of the relief that will be made during the Tanzimat period. After that, the regular transition to the army has gained speed. Then the armies were established according to the regions, divided into classes within themselves, and commandments according to the ranges were awarded. During the Sultan Abdülmecid period, the army continued and European-style peasants, cavaliers and gunmen troops were established. On the other hand, the state has divided the army units into groups to reduce the military burden and to be better organized, including forced units, reserve forces, assistant forces, captivity units, volunteers and paid units. During the Sultan Abdülaziz period, the arrangements made in the previous military areas have been revised. The historians distinguished the period between 1861-1869 as the first period, and the period between 1869-1876 as the second period. The second period is the period in which Serasker Hussein Avni Pasha organized the army and had great efforts in the shifts. Midhat Pasha, in Baghdad, conducted governance and the Sixth Army Command together between 1869-1872. The article discusses the efforts of Midhat Pasha to implement militia in the Sixth Army in Baghdad and its surroundings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.877
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi