Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Farklı üretim parametreleri kullanılarak 3B yazıcı ile üretilen test numunelerinin sürünme davranışlarının deneysel olarak incelenmesi
2023
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

3 boyutlu (3B) yazdırma teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, 3B yazıcılar ile üretilen ürünler daha fazla kullanılır hale gelmiştir. 3B yazıcılar kullanılarak gerçekleştirilen üretimlerde birçok farklı parametre kullanılmaktadır. Bu parametreler ürünün mekanik, fonksiyonel ve görsel özelliklerini doğrudan etkilemektedir. 3B yazıcı ile polimer malzemeler kullanılarak üretilen ürünlerin boyutlarında statik yükleme koşullarında sürünmeden dolayı önemli değişiklikler olmaktadır. Bu nedenle farklı üretim parametrelerinin 3B yazıcı ile üretilen polimer malzemelerin sürünme davranışı üzerine etkilerinin incelenmesi tasarımcılar açısında faydalı olacaktır. Bu çalışmada farklı üretim parametreleri (yazdırma açısı, nozul çapı, katman yüksekliği) ile 3B yazıcıda Polilaktik asit (PLA) malzeme kullanılarak sürünme test numuneleri üretilmiştir. Üretilen test numuneleri için farklı sıcaklık ve yükleme koşulları altında sürünme testleri gerçekleştirilmiştir. Testlerde malzemenin birincil ve ikinci sürünme bölgeleri dikkate alınmıştır. Gerçekleştirilen testler sonucunda, test bölgesi sıcaklığının sürünme üzerinde en etkili parametre olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, yazdırma açısı, katman yüksekliği ve nozul çapı değişiminin de 3B yazıcı ile üretilen polimer malzemenin sürünme davranışına önemli ölçüde etkidiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Experimental study of drawing behaviors of trial samples produced with a 3B printer using different production parameters
2023
Yazar:  
Özet:

With the rapid development of 3D (3B) printing technology, products produced with 3B printers have become more used. Many different parameters are used in production using 3B printers. These parameters directly affect the mechanical, functional and visual characteristics of the product. There are significant changes in the size of products manufactured using 3B printers and polymer materials due to non-tracking in static charging conditions. Therefore, the study of the effects of different production parameters on the drawing behavior of polymer materials produced with a 3B printer will be useful for designers. In this study, different production parameters (printing angle, nozzle diameter, layer height) and 3B printer polylactic acid (PLA) material were produced with drawing test samples. Drilling tests have been performed under different temperature and load conditions for the produced test samples. In the tests, the first and second drainage areas of the material were considered. The results of the tests were found that the temperature in the test area was the most effective parameter on drainage. Furthermore, the printing angle, layer height and nozzle diameter change have also been determined to significantly affect the drawing behavior of the polymer material produced by the 3B printer.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.263
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi