Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 41
 İndirme 5
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİNİN SOSYOBİLİMSEL KONULAR HAKKINDAKİ TUTUM, GÖRÜŞ VE BU KONULARIN ÖĞRETİMİNE YÖNELİK ANLAYIŞLARI
2021
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı fen bilimleri öğretmenlerinin sosyobilimsel konular hakkındaki tutum ve görüşleri ile bu konuların öğretimine yönelik anlayışlarını incelemektir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim (fenemonoloji) deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 12 devlet okulunda görev yapan 15 fen bilimleri öğretmeni (9 erkek, 6 kadın) oluşturmaktadır. Araştırmada amaçlı örnekleme yöntemlerinden uygun örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada veriler Erabdan (2019) tarafından geliştirilen Sosyobilimsel Konuların Öğretimine Yönelik Görüşme Formu ile toplanmıştır. Araştırma sonunda elde edilen veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırmanın sonunda fen bilimleri öğretmenlerinin sosyobilimsel konular hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkları ve yüzeysel olarak tanımlamaya çalıştıkları görülmüştür. Sosyobilimsel konuların anlatımında zorlanmadıklarını belirten öğretmenler, bu konuların daha iyi öğretilebilmesi için önerilerde bulunmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

FEN sciences teachers' opinions, opinions and understanding of social issues and the teaching of these subjects
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the attitudes and views of the teachers of science on social-mobilistic topics and their understanding of the teaching of these topics. In the research methods of quality research was used the design of olgubilim (fenemonology). The research work group consists of 15 teachers of science working in 12 state schools associated with the Ministry of Education in the 2019-2020 educational year (9 men, 6 women). The method of sampling is used for the purposes of the study. In the study, the data was collected through the Interviewer Form to Teaching Social Subjects developed by Erabdan (2019). The data obtained at the end of the research was analyzed using the content analysis technique. At the end of the study, it was found that the teachers of science did not have sufficient knowledge about social-mobilistic subjects and were trying to define them superficially. Teachers who say they don’t have any difficulty in telling social subjects, have made suggestions to better teach these subjects.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 736
Atıf : 5.173
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi