Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
TAZMİN ÜSLUBU VE KUR’ÂN-I KERÎM’DEKİ İȘLEVLERİ
2016
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Tazmin, lügatta ‘bir şeyi bir şeye katmak, onun içine koymak’ demektir. Arap dilinde Tazmin birkaç ilim dalında söz konusudur. Bunlardan biri de nahiv ilmidir. Nahiv ilminde, bir fi ile başka bir fi il manası verilip o fi il gibi kullanılmasına ‘tazmin’ denilir. Bu üslup Kur’ân-ı Kerîm’de sık sık karşılaştığımız bir ifade tarzıdır. Fazla bilinmemesi sebebiyle âyetlerinin ifade tarzında saklı bazı ince manalar gözden kaçmaktadır. Bu sanata ve Kur’ân’daki işlevlerine dikkat çekmek bu zarif manaların daha iyi fark edilmesini sağlayacaktır

Anahtar Kelimeler:

The Tazmeen and It’s Functions In The Quran
2016
Yazar:  
Özet:

The implication (semantic saturation) dictionary meaning is ‘to add a something into another thing or to put a something inside another thing’. In Arabic language implication has got meaning of word in several science branches. One of these is named as ‘implication in syntax’. In syntax to give a verb the meaning of another verb and to use that verb in the meaning of the other verb is called ‘tazmeen’. This is frequently seen in Qur’an. This educational art isn’t known for this reason this verses doesn’t seens this means. This must be careful for this art and Qur’an’s means for seeing this must be seen beter than the others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 666
2023 Impact/Etki : 0.082
Diyanet İlmî Dergi