Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
Sternum Ayrışması Gelişen Hastalarda Alternatif Kapama Yöntemleri: Sternal Kelepçe Ve Titanyum Sternal Plak Fiksasyon Yöntemlerinin Artıları, Eksileri
2019
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ Amaç: Sternal ayrışma, kalp cerrahisi sonrasında en sıkıntılı komplikasyonlardan birisidir. Her ne kadar sternal ayrışma erken dönemde fark edildiğinde basit yöntemlerle tedavi edilebilse de, tedavideki başarısızlık veya gecikme, oldukça ölümcül olan mediastinit ile sonuçlanabilir. Bu çalışmada, başta sterna kelepçe ve titanyum sterna plaklar olmak üzere, alternatif sternum kapama yöntemlerinin özellikleri incelenmiştir.  Hastalar ve Yöntem: Çalışmaya Nisan 2015 ve Ocak 2018 tarihleri arasında, herhangi bir nedenden dolayı açık kalp cerrahisi sonrasında sternum ayrışması gelişen hastalar dahil edilmiştir. Hastalar demografik özellikleri, sternal ayrışma için risk faktörleri, operasyon tipleri ve özellikle sternal kelepçe ve titanyum sternal plakla olmak üzere sternum stabilizasyon yöntemleri açısından retrospektif olarak incelenmiştir. Bulgular: Toplamda 45 hasta sterna ayrışma nedeni ile cerrahi stabilizasyon ameliyatına alındı.  Otuz dört (%75.6) hasta erkek, 11 (%24.4) hasta kadındı. İlk operasyondan sternum ayrışması gelişene kadar geçen ortalama süre 68.5 gündü (1-780 gün). Ortalama vücut-kitle indeksi 31.52 kg/m2 (22.03-43.69 kg/m2) olarak bulundu. Sternal fiksasyon öncesi ortalama CRP değeri 68.34 iken, taburculuk öncesi 75.55 idi. Eşlik eden risk faktörleri koroner arter hastalığı için internal mammaryan arter (IMA) çıkartılması, diabetes mellitus (DM), astım, kronik obstruktif akciğer hastalığı ve ileri yaş olarak tespit edildi. Ortalama post-operatif yoğun bakım kalış süresi  5.02 gün (1-29gün) iken, hastanede yatış süresi 17.18 gün (2-74 gün) olarak bulundu. Üç hastada (%6.67)   erken dönemde mortalite gözlendi. Operasyonda ilk tercih edilen yöntem basit kapama ve/veya Robicsek yöntemi iken, 24 hastada (%53.3) sternal kelepçe ve/veya titanyum plak yöntemleri kullanıldı. DM hem hastane, hem yoğun bakım kalış süreleri ile operasyon sonrası toplam yatış sürelerini artırmaktadır. DM, aynı zamanda yüzeyel ve derin sternal infeksiyon gelişme riskini artırmaktadır (p<0.05).  Sonuç: İdeal sternal kapama tekniği sternumu stabilize ederken, maliyet-etkin olmalı, minimum post-operatif komplikasyonlarla birlikte en kısa hastanede yatış süresini sağlamalıdır. Sağlam interkostal aralığı olan hastalarda sternal kelepçe, genellikle sıkı yapışıklıkların neden olduğu kardiyak rüptür gibi ciddi komplikasyonların elimine edilmesini sağlar.  Sternal plaklar, özellikle stabil interkostal aralıkları olmayan parçalı kırıklarda oldukça etkilidir. Bütün hastalar, sternumdaki lezyonların ve kırıkların tiplerine göre değerlendirilerek tedavi edilmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

Alternative Closing Methods in Sternum Separation Developing Patients: Sternal Closing and Titanium Sternal Plaque Fixing Methods’ Advantages, Disadvantages
2019
Yazar:  
Özet:

Sternal separation is one of the most complicated complications after heart surgery. Although sternal separation can be treated by simple methods when detected in the early stages, failure or delay in treatment can result in mediastinitis, which is quite fatal. In this study, the characteristics of alternative sternum closing methods, primarily the sterna clothes and titanium sterna plates, were studied.  Patients and Method: The study included patients developing sternum separation after open heart surgery for any reason between April 2015 and January 2018. Patients were studied retrospectively in terms of demographic characteristics, risk factors for sternal separation, types of operation and sternum stabilization methods, especially with sternal pencil and titanium sternal plaque. Results: In total, 45 patients were taken to surgical stabilization surgery with a cause of sterna separation.  Thirty-four (75.6%) were sick men, 11 (24.4%) were sick women. The average time from the first operation to the development of sternum separation was 68.5 days (1-780 days). The average body-mass index was 31.52 kg/m2 (22.03-43.69 kg/m2). The Sternal prefixation average CRP was 68.34, while the prefixation was 75.55. The risk factors accompanying coronary artery disease were identified as internal mammal artery (IMA), diabetes mellitus (DM), asthma, chronic obstructive lung disease and aging. The average postoperative intensive care stay period was 5.02 days (1-29 days), while the hospital stay period was 17.18 days (2-74 days). In three patients (6.67) early periods of mortality were observed. The first preferred method in the operation was the simple closing and/or Robicsek method, while 24 patients (53.3%) used sternal pencil and/or titanium plate methods. DM increases the total post-operative deposit periods with both hospital and intensive care stay periods. DM also increases the risk of developing surface and deep sternal infection (p<0.05). The ideal sternal closing technique should be cost-effective, while stabilizing the sternum, with minimal post-operative complications, providing the shortest hospitalization time possible. In patients with a solid interkostal range, sternal pencil allows for the elimination of serious complications such as cardiovascular retardation, often caused by tight adhesions.  Sternal plates are very effective, especially in fragile fractures without stable interkostal intervals. All patients should be treated by assessment according to the types of injury and fractures in the sternum.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi