Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Regional Policies towards Air Transportation in Regional Development Plans of 26 Turkish NUTS II Regions
2019
Dergi:  
ATA Planlama ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin planlı bölgesel kalkınma çabası çok eski bir olgu değildir. Avrupa Birliğine adaylık süreciyle 2000’li yılların başında Türkiye AB’de uygulanan bölgesel politikaları benimsedi. İlk kez 2002 yılında Türkiye istatistiki bölge birimleri sınıflandırmasını (NUTS) uyarlayarak bazı istatistiki, sosyoekonomik ve coğrafi verilere dayanarak 12 NUTS I, 26 NUTS II ve 81 NUTS III (iller) bölgesi oluşturdu. 2006 yılında iki pilot Bölgesel Kalkınma Ajansı kuruldu. Bundan sonraki dönemde2008 yılında resmi prosedür olarak 2010 yılında ise aktif olarak geriye kalan 24 Ajansın kuruluşu tamamlandı ve çalışmaya başladı. Çalışmaya başladıktan kısa süre sonra bu ajansların yaptıkları ilk işler arasında bölgesel kalkınma planlarını tamamlamak yer almaktadır. Bu planlarda bölgelerin sosyoekonomik kalkınma potansiyelleri belirlenerek bunların kalkınma amaçlı politikaların ve bölgelerin geliştirilmesi amacıyla kullanılması ve bunun da özel, kamu ve sivil toplum gibi bölgesel aktörlerin işbirliğinde yapılması öngörülmüştür. Bugüne kadar bölgesel kalkınma ajansları iki dönem bölge planı hazırlamıştır. Bunlar 2011 – 2013 ve 2014 – 2023 planlarıdır. Bu planlar bölgelere ait bütün sosyoekonomik kalkınma stratejilerini daha önce yerel halkla beraber belirlenmiş vizyonlara uygun biçimde içermekte ve uygulamaya dönük metotlar önermektedir. Bu çalışma, bölge planlarında geçen vizyon, amaç, hedef ve stratejileri ele alarak bu planlarda hava taşımacılığının ve havacılık aktivitelerinin bölgelerde nasıl geliştirileceğine dair görüşlerini ele almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ATA Planlama ve Tasarım Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

ATA Planlama ve Tasarım Dergisi