Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Hemşirelik Öğrencilerinin Yaşam Boyu Öğrenme Eğilimleri ile Öz Yönelimli Öğrenmeye Hazırbulunuşlukları Arasındaki İlişki
2024
Dergi:  
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hemşirelik mesleğinde sık ve çeşitli gelişme ve değişimler, hemşirelik mesleği için yaşam boyu öğrenmeyi ve kendi kendine öğrenmeyi zorunlu kılmaktadır. Hemşirelikte yeni gelişme ve değişimlerle başa çıkabilmek ve mesleki gelişimi sürdürebilmek için yaşam boyu öğrenme ve kendi kendine öğrenme becerilerinin geliştirilmesi önemlidir. Araştırma 926 hemşirelik öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Veriler Bilgi Formu, Yaşam Boyu Öğrenme Eğilimleri Ölçeği ve Öz Yönelimli Öğrenmeye Hazırlık Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Bu çalışma STARD kontrol listesiyle kontrol edildi. Elde edilen veriler SPSS 20.0 (Statistical Package for the Social Sciences) yazılımı kullanılarak analiz edilmiştir. Ölçeklerin geçerlik ve güvenirliği Cronbach alfa analizi ile test edilmiştir. Araştırma sonucunda katılımcıların yaşam boyu öğrenme eğilimlerinin ve öz-yönelimli öğrenmeye hazır bulunuşluk düzeylerinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Katılımcıların yaşam boyu öğrenme eğilimleri ile öz yönetimli öğrenmeye hazırlık düzeyleri arasında pozitif, zayıf ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Sonuçlara dayanarak hemşirelik eğitim programlarında bu iki beceri arasındaki ilişkinin dikkate alınması ve hemşirelik öğrencilerinin yaşam boyu öğrenme eğilimlerinin ve kendi kendine öğrenmeye hazır olma durumlarının bir arada ele alınarak geliştirilmesi önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Nursing Students’ Life-long Learning Tendencies and Self-directed Learning Readiness
2024
Yazar:  
Özet:

Frequent and various developments and changes in the nursing profession necessitate lifelong learning and self-learning for nursing profession. To cope with new developments and changes and continue professional development in nursing, it is important to develop the skills of life-long learning and self-directed learning. The study was conducted with 926 nursing students. The data were collected by using an Information Form, the Life-Long Learning Tendencies Scale and the Self-Directed Learning Readiness Scale. This study was checked with the STARD checklist. The data that were obtained were analyzed by using the SPSS 20.0 (Statistical Package for the Social Sciences) software. The validity and reliability of the scales were tested by Cronbach’s alpha analysis. As a result of the study, it was determined that it is needed to improve the participants’ life-long learning tendencies and self-directed learning readiness levels. A positive, weak and significant relationship was found between the participants’ life-long learning tendencies and self-directed learning readiness levels. Based on the results, it may be recommended consider the relationship between these two skills and improve nursing students’ life-long learning tendencies and readiness to learn by themselves by considering these together in nursing education programs.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 882
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q3
142/222

Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi