Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
VİYANADA YAŞAYAN AVUSTURYA’LI TÜRKLERİN SOSYAL AİDİYET ALGISI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2022
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç kavramı, insanların tek başlarına veya gruplar halinde bir ülkeden veya bir bölgeden, kalıcı olarak başka bir ülke veya bölgeye taşınmaları demektir. Yani buradaki husus kalıcı bir oturum değişikliğidir. Söz konusu yer değişikliği ülke içinde gerçekleşebileceği gibi ülke dışına da olabilir Bu noktada önemli olan husus, göç mesafesinin yakınlığından ziyade, siyasal ve ekonomik ilişkiler bağlamında kalıcı bir taşınmanın gerçekleştirilmesidir. Bu yönüyle yurt içi göçmenlik, taşra insanının büyükşehirlere taşınması, gecekondulaşma, gettoların oluşması ayrıca araştırılması ve çözülmesi gereken önemli bir insani, ekonomik ve sosyo-kültürel sorundur. Günümüzde gelişmiş birçok batılı ülkenin en önemli temalarından birisi, göçmen nüfus ile yerli halkın uyum içinde birarada yaşamalarının teminidir. Bunun adı entegrasyondur. Birlikte yaşamanın bir sonucu olarak “çok kültürlülük” ve “çifte vatandaşlık” gibi kavramlar ortaya çıkmıştır. Göçmen kökenliler, yani göçmenler ve göçmen çocukları, göç veren ve alan ülkeler arasında mekik dokuyan hareketli, birden çok aidiyet bağı kuran bireyler olarak karşımıza çıkmaktadır. Araştırma, Viyana’da ikamet eden Türk Kökenli Avusturya’lıların sosyal yaşadıkları ülkeye olan aidiyetlerini ve entegrasyon düzeylerini değerlendirmek üzere gerçekleştirilmiştir. İlk kısmında Viyana’da yaşayan avusturya’lı Türklerin sosyo-demografik özelliklerini ölçmeye yönelik demografik sorular sorulmuştur. İkinci kısımda ise muhatapların sosyal aidiyet algısını ölçmek için uzman görüşüne başvurulmuş ve bu kapsamda uzmanlara açık uçlu sorular yöneltilmiştir. Açık uçlu soruların analizi ise her bir sorunun teker teker incelenmesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle bu çalışmada nitel araştırma teknikleri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 581
Atıf : 4.006
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi