Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN DERS ÇALIŞTIKLARI MEKÂNLARIN ÖZELLİKLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2006
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Ders çalışmak için seçilen mekânlar, öğrencilerin başarılarını etkileyen faktörlerden biridir. Bu çalışmada, öğrencilerin ders çalışmak için seçtikleri mekânlar ve bu mekânların özellikleri hakkında görüşlerinin, cinsiyet, öğretim şekli, sınıf ve bölüme göre farklılaşıp- farklılaşmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğrencileri, örneklemini ise bu fakültede öğrenim gören 773 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada araştırmacılar tarafından hazırlanan anket formu kullanılmış ve uygulama sonucunda elde edilen veriler bilgisayarda SPSS paket programında analiz edilmiştir. Bulgular incelendiğinde, öğrencilerin kütüphane kullanımlarının yetersiz olduğu görülmektedir. Cinsiyet değişkenine göre, kız öğrenciler erkek öğrencilere göre ders çalıştıkları mekânların özelliklerini daha yeterli görmektedirler. Farklı sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin ise, çalıştıkları ortamların özellikleri konusunda benzer görüşlere sahip oldukları görülmektedir. Öğretim şekli faktörüne göre ise, örgün öğretim öğrencilerinin ikinci öğretim öğrencilerine göre çalışma ortamları konusunda daha olumlu görüşe sahip oldukları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2006
Yazar:  
2006
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.125
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences