Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 13
YENİ TOPLUMSAL HAREKETLER TEORİSİ: KURUCU FİKİRLER, İÇERİK VE ELEŞTİRİLER BAĞLAMINDA BİR İNCELEME
2021
Dergi:  
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 1960’ların sonlarından itibaren gündeme gelen ve günümüzde de varlığını sürdüren yeni toplumsal hareketler teorisi ele alınmaktadır. 20. yüzyılın ikici yarısında beliren yeni hareketleri açıklamak üzere geliştirilen bu yaklaşım, kaynaklar, stratejiler ve mobilizasyon ekseninde şekillenen Amerikan ekolünden farklı olarak, toplumsal hareketlere ilişkin Avrupa ekolünü temsil eder ve toplumsal hareketlere dair özellikle 1980’ler ve 1990’lar boyunca oldukça yaygın bir açıklama çerçevesi olarak kullanılmıştır. Toplumsal hareketler teorisi, hem yaslandığı epistemolojik-metodolojik pozisyon hem de toplum çözümlemesinin temeline yerleştirdiği tarihsel-toplumsal önkabuller itibariyle bir yandan oldukça popülerleşmiş, diğer yandan oldukça eleştirilmiştir. Bu çalışmada, yeni toplumsal hareketler teorisi, öncelikle toplum çözümlemesine dönük temel fikirleri ekseninde tartışılacaktır. Ardından bu teorinin içeriği, toplumsal hareketlerin aktörleri, değerleri, hedefleri ve örgütlenme biçimlerine dönük yaklaşımları üzerinden incelenecektir. Son olarak bu yaklaşıma yöneltilen temel eleştiriler ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The New Theory of Social Movements: A Review of the Relationship of Creator, Internal and Critical
2021
Yazar:  
Özet:

This study discusses the theory of new social movements that have emerged since the late 1960s and continue to exist today. This approach developed to describe the new movements that occurred in the second half of the 20th century, unlike the American axis formed in the axis of resources, strategies and mobilization, represents the European axis of social movements and has been used as a very widespread framework for social movements, especially during the 1980s and 1990s. The theory of social movements, on the one hand, has become quite popular, and on the other hand, has been quite criticized by the historical-social precepts on the basis of both the epistemological-methodological position and the basis of the social resolution. In this study, the new theory of social movements will be discussed in the axis of the fundamental ideas aimed at social resolution. The content of this theory will then be studied through the actors, values, goals and approaches to the forms of organization of social movements. Finally, the fundamental criticism of this approach will be addressed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Turkish Online Journal of Design Art and Communication

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 1.993
2023 Impact/Etki : 0.265
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication