Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN SURİYE KRİZİ BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Analytical Politics
Yazar:  
Özet:

Tarihsel süreç içerisinde rekabete dayalı olarak ilişkilerini sürdürmüş olan Türkiye ile Rusya arasında, Soğuk Savaş’ın sonlanmasıyla birlikte, ortak çalışma alanlarının geliştirilmesi olanakları ortaya çıkmıştır. Yeni dönemde ekonomik temelli olarak başlayan iki ülke ilişkileri siyasi alana da taşınabilmiştir. İki ülke ilişkilerinin tarihlerinde hiç olmadığı kadar yakınlaştığı ve yoğunlaştığı bir dönemde başlayan Suriye İç Savaşı ise iki ülke ilişkilerinde yeni sorunlu alanların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Yeni çatışma alanları Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini olumsuz etkilemiş, Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi sonrası kopma noktasına gelen ikili ilişkiler, iki ülkenin de rasyonel tutumları sonucu, tekrardan başlatılabilmiştir. Suriye krizinde iki ülkenin inisiyatif alarak sorunları birlikte çözme iradesi gösterebilmeleri iki ülkenin beraber çalışabilme reflekslerinin gelişmesine katkı sağlamıştır. Suriye iç savaşının çözümü noktasında uluslararası alanda geliştirilmiş tek somut adım olan Astana sürecinin başarıyla sonuçlandırılması ise diğer bölgesel sorunların çözümü noktasında örnek oluşturabilecek niteliktedir. Temel sorunsalı, Suriye krizinin çözümü noktasında Türkiye ve Rusya’nın inisiyatif geliştirmelerinin bölgesel sorunların çözümüne olumlu katkı sağlayıp sağlayamayacağının tartışılması olan bu çalışmada; Suriye krizinin başlangıcından günümüze kadar Türkiye ve Rusya arasındaki çatışma ve uzlaşma alanlarının analizi yapılarak, Türkiye-Rusya ilişkilerinin Suriye krizi bağlamında değerlendirilmesine yer verilmiştir. Araştırmada tarihsel ve betimsel araştırma yöntemleri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Analytical Politics

Dergi Türü :   other

Analytical Politics