Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
EVALUATION OF DIFFERENT DNA ISOLATION METHODS FROM PINE HONEY
2016
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Bal, arılar ve diğer bazı böcek türleri tarafından oluşturulan tatlı bir besindir. Çam balı ise, arıların Marchalina hellenica gibi çam ağaçları üzerinde yaşayan böceklerin salgılarını kullanarak oluşturdukları bir bal çeşididir. Çam balı üretiminin Akdeniz ülkelerinde özellikle Türkiye ve Yunanistan’ın bazı bölgelerinde olduğu bilinmektedir. En çok tüketilen doğal besinlerin başında gelen bal insan sağlığı açısından birçok faydaya sahiptir. Bu nedenle, balın fizikokimyasal ve biyolojik özellikleri ile birlikte meydana geldiği botanik kökenin belirlenmesi oldukça önemlidir. Baldaki polen çeşitliliği, mikroorganizma varlığı ve GDO gibi statülerin bilinmesi hem ekonomik hem de sağlık açısından önem taşımaktadır. Bu bilgileri elde etmek için en etkili yollardan biri çam balında bulunan DNA’nın analizi ile biyolojik türlerin tespitidir. Fakat doğası gereği oldukça viskoz olan ve içinde bulundurduğu inhibitörlerden dolayı balın DNA analizi kolay değildir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar incelendiğinde baldan DNA analizi için güvenilir ve verimli sonuç veren bir DNA izolasyon tekniği olmadığı görülmektedir. Bu çalışmamızda Muğla’dan toplanan çam balı örneklerinin presipite edilmiş polenlerinden, üç farklı teknik kullanılarak, DNA izolasyonları yapılmıştır. Bu teknikler arasında; CTAB yöntemi, manuel silika dioksit yöntemi ve DNeasy Plant Mini Kit yöntemi bulunmaktadır. Teknikler DNA saflığı ve kalitesi bakımından karşılaştırılmıştır. Çalışma sonucunda, mevcut koşullar altında Muğla çam balından DNA izolasyonu için en verimli tekniğin DNeasy plant kit olduğu gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 175
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology