Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Dolaylı ve Dolaysız Pekiştireç Kullanımının Öğrencilerin Piyano Çalma Tekniği Üzerindeki Etkileri
2010
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dolaylı ve dolaysız pekiştireç kullanmanın öğrencilerin çeşitli piyano çalma teknikleri ve alışkanlıklarına etkisi incelenmeye çalışılmıştır. Yapılan çalışmada ilk olarak her biri dörder kişiden oluşan deney ve kontrol grupları belirlenmiştir. Belirlenen gruplar için çalma becerisine dayalı bir denklik testi yapılmıştır. Denklik testi sonrasında kontrol grubu ile normal çalışma prensipleri doğrultusunda çalışılmış, deney grubu ile pekiştireç uygulaması yapılmıştır. Çalışma öncesinde araştırmacı tarafından uygulanmak üzere bir eser geliştirilmiştir. Geliştirilen piyano eseri deney ve kontrol gruplarını oluşturan öğrencilere uygulama süresince çaldırılmıştır. Uygulama sürecinde örnek parça deney grubu ile dolaylı ve dolaysız pekiştireçler kullanılarak çalışılmış, çalışma sonunda öğrenciler benzer çalma hareketlerini içeren başka bir parça ile son deneme sürecine alınmıştır. Yapılan çalışmadan elde edilen veriler çeşitli istatistik işlemlerden geçirilerek değerlendirmelerde bulunulmuştur. Çalışma sonucunda yapılan pekiştireç uygulamasının öğrencilerin çalma tekniğine doğrudan etki ettiği ve süreklilik sağladığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of the Indirect and Indirect Use of Strength on the Students' Piano Playing Technique
2010
Yazar:  
Özet:

This study has been aimed at studying the impact of the use of indirect and indirect amplifiers on the students’ various piano playing techniques and habits. The study first identified the trials and control groups consisting of four people each. An equality test was conducted based on the ability to play for the specified groups. The equality test was followed by the control group and the standard working principles, the experiment group and the consolidation application were made. A work was developed to be implemented by the researcher before the study. The developed piano work was stolen during the application period to students who form experimental and control groups. The application process was studied using indirect and indirect reinforcers with a sample piece experimental group, and the study ended with the students being taken into the final experimental process with another piece containing similar play movements. The data obtained from the work was evaluated through various statistical processes. The study resulted in the fact that the reinforcement application directly affects the student’s playing technique and provides continuity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.681
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute