Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Tıp Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencilerinde Probleme Dayalı Öğrenme Sürecinin Anksiyete Düzeyine Etkisinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma ile birinci sınıf tıp öğrencilerinde kaygı, depresyon ve sosyal fobi durumlarının tespit edilmesi ve bu durumların Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) eğitimi ile ilişkisinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Kesitsel tanımlayıcı tipteki bu çalışmaya 2016-2017 eğitim-öğretim yılında birinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin tamamı davet edilmiş, çalışmaya katılmayı kabul eden 123 kişi (%89,1) değerlendirmeye alınmıştır. Araştırmanın değişkenleri, öğrencilerin sosyodemografik özellikleri, başarı durumları, PDÖ hakkındaki görüşleri ve Beck Anksiyete Ölçeği (BAE), Beck Depresyon Ölçeği (BDÖ), Liebowitz Sosyal Kaygı Ölçeği (LSKÖ)  ve  Spielberger’in Sürekli-Durumluk Kaygı Envanteri (STAI) puanlarıdır. Analizlerde tanımlayıcı istatistikler, Mann Whitney U, Ki kare ve Student t testi ile Spearman korelasyon katsayıları kullanılmıştır. Bulgular: Katılımcıların % 56,1'i kız, %43,9'u erkek olup, % 45,5'i 19 yaşın altındaydı. BDÖ, BAE, LSKÖ ve STAI Ölçekleri’nden aldıkları puan ortalamaları sırasıyla 9,57±7,231, 12,28±9,297, 40,67±19,420, 37,27±9,423, 40,43±7,502 SS(Standart Sapma) idi. Kız öğrenciler erkekler öğrencilerden daha yüksek sürekli kaygıya sahipti (p<0,05). PDÖ eğitiminin yararlı olacağı konusunda kararsız olan öğrencilerin durumluk kaygı ölçeğinden aldıkları puanlar yararlı olacağını düşünenlerden daha yüksekti (p<0,05). Sonuç: Öğrencilerde kaygı, depresyon ve sosyal fobi sık görülmektedir. Eğitim öncesi ön yargılar durumluk kaygı düzeyini etkilemektedir. Yeni eğitim yöntemlerine yönelik beklentilerin faydalanma düzeylerini etkileyebileceğinden bu eğitimlerin öğrencilere iyi tanıtılması gerektiği sonucuna varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the impact of the problem-based learning process on the level of anxiety in first class students
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study aims to identify anxiety, depression and social phobia situations in first-class medical students and to evaluate the relationship of these situations with problem-based learning (Problem-Based Learning) education. Tools and Methods: In this study of the Cutting Identifier type, all students who studied in the first class in the 2016-2017 educational year were invited, 123 people who agreed to participate in the study (89.1%) were taken to the evaluation. The variables of the study are the student’s sociodemographic characteristics, success status, opinions about the PDÖ and the Beck Anxiety Scale (BAE), Beck Depression Scale (BDÖ), Liebowitz Social Anxiety Scale (LSKÖ) and Spielberger’s Continuous-Situation Anxiety Reserve (STAI) scores. In the analysis, identifying statistics, Mann Whitney U, Ki square and Student t test were used with Spearman correlation ratings. Results: 56.1% of participants were girls, 43.9% men, and 45.5% were under 19 years of age. The average score they received from the BDÖ, UAE, LSKÖ and STAI scales was 9,57±7,231, 12,28±9,297, 40,67±19,420, 37,27±9,423, 40,43±7,502 SS (Standard Sapma) respectively. Girls students were more constantly concerned than men and students (p<0,05). The scores that students who were uncertain about the benefit of the PDÖ education were higher than those who thought the scores they received from the scale of situation concern would be beneficial (p<0,05). The result: Students often experience anxiety, depression and social phobia. Pre-training preliminary trials affect the level of concern of the situation. As the expectations for new educational methods can affect the benefits levels, the conclusion is that these training should be well introduced to students.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.174
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi