Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Performance Analysis of Geosynthetic Reinforced Earth Walls With Different Backfils by Finite Element Method
2020
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

İstinat duvarlarının yıkılması ölüm ve yaralanmalara yol açabilmektedir. İstinat duvarlarının yıkılması çevredeki binalara, araçlara ve altyapıya zarar vermekte ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Bu nedenlerle, geosentetik donatılı istinat duvarlarına olan ilgi, bu yapıların sağladığı avantajlardan dolayı artmaktadır. Donatılı istinat duvarları hafif oldukları için deprem yükleri altında daha iyi performans sergilemektedirler. Ancak, bu yapıların tasarım ve inşası sırasında gerekli önlemler alınmazsa olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Kullanılacak olan dolgu malzemesinin seçimi de oldukça önemlidir. Ekonomik olarak daha uygun olması nedeniyle tüm dünyada inşa sırasında şantiyede bulunan kohezyozlu zeminlerin kullanımı oldukça yaygındır. Kullanılan kohezyonlu zeminler ise donatılı duvarın karakteristiklerini oldukça etkilemektedir. Bu çalışmada, farklı zemin türlerinin geosentetik donatılı duvar dolgusu olarak kullanıldığı zaman, geosentetik donatılı duvarın performansına olan etkileri incelenmiştir. Bu nedenle kum ve kil tipi zeminler ile bunların karışımından elde edilen farklı tipteki zeminlerin gerekli özellikleri laboratuvar ortamında belirlendikten sonra, geosentetik donatılı istinat duvarları sonlu elemanlar yöntemi ile modellenmiştir. Karışımlar hazırlanırken, farklı zemin tipleri elde edebilmek için kum ile karıştırılan kil miktarı her bir karışım için %20 arttırılmıştır. Geosentetik donatılı istinat duvarlarının performansları ise yatay düzlemde meydana gelen yer değiştirme, oturma ve donatı üzerinde meydana gelen en yüksek kuvvet miktarları bulunarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Performance Analysis of Geosynthetic Reinforced Earth Walls With Different Backfils by Finite Element Method
2020
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

The collapse of the walls can lead to death and injury. The collapse of the walls is causing damage to the surrounding buildings, vehicles and infrastructure and leads to economic losses. For these reasons, the interest in geosenthetically equipped stores is increasing due to the advantages these structures provide. Because the walls are lightweight, they show better performance under earthquake loads. However, if the necessary measures are not taken during the design and construction of these structures, negative consequences may occur. The choice of the material to be used is also very important. Because it is more economically suitable, the use of cohesive soil found in the construction is quite common throughout the world. The cohesion flooring used greatly affects the characteristics of the equipped wall. In this study, when different soil types were used as geosenthetically equipped wall fillings, the effects on the performance of geosenthetically equipped walls were studied. Therefore, after the necessary characteristics of the different types of soil derived from the mixture of the soil and the soil type are determined in the laboratory environment, the geosenthetic-equipped stone walls are modeled by the method of the final elements. During the preparation of the mixtures, the amount of cylinder mixed with sand is increased by 20% for each mixture in order to get different soil types. The performance of the geosenthetically equipped stain walls is assessed by finding the highest amount of force occurring on the position change, seating and equipment that occurs in the horizontal level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Resilience

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 573
2023 Impact/Etki : 0.324
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
91/520

Hukuk Temel Alanı
Q1
3/58

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q1
7/33

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q1
19/135

Mühendislik Temel Alanı
Q1
9/114

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
77/239

Resilience