Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Eurygaster integriceps PUT. YUMURTALARININ Trissolcus semistriatus NEES TA-RAFINDAN PARAZİTLENMESİ ÜZERİNE BAZI BİTKİLERİN ETKİLERİ
2005
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yumurta parazitoiti Trissolcus semistriatus Nees, Türkiye’ de buğdayın en önemli zararlılarından biri olan Süne Eurygaster integriceps Put.’ in doğal düşmanlarından birisidir. Bu deneme bazı bitkilerin T. semistriatus’ un E. integriceps yumurtalarını parazitlemesi üzerine bir etkisinin olup olmadığını saptamak için 26 oC sıcaklık, % 60 orantılı nem ve 16:8 fotoperiyot koşullarında yürütülmüştür. Buğday (Triticum vulgare), arapbaklası (Vaccaria pyramidata var. grandiflora), kokarot (Bifora radians), macar fiği (Vicia sativa) ve küçük turp (Rapistrum rugosum) test edilmiştir, çünkü bu bitkiler Tekirdağ’ da hububat tarlalarında veya civarında bulunan ve yumurta parazitoitlerinin sekonder konukçusu bazı Pentatomidlerin de konukçularıdır. Bitkilerin bulunduğu veya bulunmadığı ortamda E. integriceps yumurtaları üzerinde T. semistriatus’ un parazitleme oranı araştırılmıştır. En yüksek parazitlenme oranı % 95.9 ile adi fiğde,en düşük oran ise % 68.9 ile arap baklasında tespit edilmiştir ve aynı zamanda ergin çıkış oranı % 89.9 ile en düşük arap baklasında bulunmuştur. Bitkinin varlığı belirgin biçimde parazitleme oranını ve ergin çıkış oranını etkilemesine rağmen erkek ve dişilerin gelişme periyotları bitkilerden etkilenmemiştir. Bu nedenle bazı bitkilerin repellent etkiye sahip oldukları düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 45
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi