Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 611
 İndirme 61
 Sesli Dinleme 3
II. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya (1939-1945): “Hırvat Ustaşalar, Sırp Çetnikler ve Komünist Partizanlar”
2017
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalede II. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya’da kendi ulusal planlarını gerçekleştirmek için harekete geçen faşist Hırvat Ustaşa ve Sırp Çetnik hareketleriyle birlikte Yugoslavya Komünist Partisi’nin denetimindeki Partizan hareketi incelenecektir. 1918 – 1941 yılları arasında siyasal varlığını devam ettirmiş olan Yugoslavya Krallığı’nda devletin siyasi yapısı konusunda yaşanan anlaşmazlık çözülememiş ve devletin federalist bir biçimde düzenlenmesini talep eden Hırvatlar ile merkeziyetçi bir devlet yapısını savunan Sırplar arasında siyasi bir çatışma yaşanmıştır. Sırplar merkeziyetçi devlet yapısıyla birlikte Büyük Sırbistan projesinin hayata geçirilmesi için uğraşırken Hırvatlar Yugoslavya Krallığı’nda kendi federe yönetimlerini elde etmek amacıyla mücadele etmişlerdir. Yaşanan siyasal çatışma devletin meşruiyetini de zayıflatmıştır. II. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla birlikte kendi ulusal programlarını gerçekleştirmek amacıyla Hırvatlar faşist Ustaşa rejimini Sırplar da Büyük Sırbistan idealini gerçekleştirmeye çalışan Çetnik hareketini desteklemişlerdir. Bu hareketin dışında Yugoslavya Komünist Partisi denetimindeki Partizanlar siyasi yapı bakımından federalizme dayanan komünist bir devlet kurmak için mücadele etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 361
2023 Impact/Etki : 0.081
Karadeniz Araştırmaları Dergisi