Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Sözlü Bilgilendirmenin Bronkoskopi Öncesi Kaygıya Etkisi
2020
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu vaka kontrol çalışmasının amacı; bronkoskopi uygulanan hastalarda bronkoskopi hakkında sözlü bilgilendirme yapmanın, kaygı düzeyi üzerine etkisini değerlendirmektir. Çalışma Planı: Bu çalışma Şubat 2017- Şubat 2018 tarihinde bronkoskopi yapılan 60 gönüllü hastanın katılımıyla gerçekleştirildi. Verilerin toplanmasında “Hasta Tanım Formu” ve “Durumluk Süreklilik Kaygı Ölçeği” ve “Hasta Bilgilendirme Formu” kullanıldı. Verilerin analizinde bağımsız örneklem t test ve Ki kare testlerinden yararlanıldı. Bulgular: Çalışmaya katılan hastaların %70’inin erkek olduğu ve yaş ortalamasının 59,78±10,72 yıl olduğu saptandı. Deney ve kontrol grupları arasında durumluk ve süreklilik kaygı düzeylerine göre istatistiksel açıdan anlamlı fark olmadığı belirlendi p>0,05 . Sonuç: Hastaların işlem öncesi durumluk ve süreklilik kaygı düzeylerinin orta düzeyde olduğu saptandı. İşlem öncesi sözlü bilgilendirme yapmanın bronkoskopi öncesi durumluk ve süreklilik kaygı düzeylerinin azaltılmasında tek başına etkili olmadığı belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Oral Information on Anxiety Before Bronchoscopy
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this case control study is to evaluate the effect of oral information on bronchoscopy in patients with bronchoscopy on the level of anxiety. Work Plan: This study was conducted with the participation of 60 volunteer patients performed a bronkoscopy in February 2017 and February 2018. The data was collected using "Patient Diagnostic Form" and "Sustainability Continuity Anxiety Scale" and "Patient Information Form". In the analysis of the data, independent sampling t test and Ki square test were used. The findings: 70% of the patients involved in the study were male and the average age was 59.78±10.72 years. There was no statistically significant difference between the trial and control groups according to the status and continuity concern levels p>0,05 . The result: the patient’s pre-operation condition and continuity anxiety levels were found at a medium level. Procedure pre-verbal information was found not effective alone in reducing the levels of anxiety of pre-situation and continuity of bronchoscopy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.423
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi