Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
KARLIOVA'NIN GERİ KALMIŞLIK NEDENLERİNE COĞRAFİ BİR BAKIŞ
2007
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik açıdan en az gelişmiş ilçelerinden biri de Karlıova'dır. Ülke ve il içerisinde; şehirleşme oranının düşük olması (% 27), hane halkı büyüklüğü (7.48), bağımlı nüfus oranı (%88.18), tarımda çalışan nüfus oram (%2.21) ve bebek ölümlerinin de yüksek oluşu (%o85.16) bunun en önemli göstergesidir. Zaten Devlet Planlama Teşkİlatı'nm (DPT) İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Araştırması da bu durumu (2004) kanıtlar niteliktedir. Karlıova ilçesinin geri kalmasında; iklim, yeryüzü şekilleri ve deprem gibi olumsuz doğal çevre şartları başlıca rolü oynamıştır. Çünkü sözü edilen bu olumsuz faktörler sahada sanayi ve ticaret gibi sektörlerin gelişeni em esin in en önemli nedenidir. Ayrıca eğitim, sağlık ve beslenme yetersizliği ile son yıllarda artan terör gibi sosyal olaylar da bu durumu önemli Ölçüde desteklemiştir. Tüm bu olumsuzlukların sonucu, yöre halkının önemli bir kısmı, başta büyük sanayi merkezleri olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerine doğru göç etmektedir. Göç olayını yavaşlatmak ve yörenin sosyal ve ekonomik açıdan en azından belli bir seviyeye getirilebilmesi için, bir takım önlemlerin acilen alınması gerekmektedir. Kuşkusuz, bunların başında sahadaki mevcut kaynaklarının en rasyonel şekilde kullanılması ve sahanın kırsal kalkınma planının hazırlanarak bir an önce uygulamaya konulması gelmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2007
Yazar:  
" I;igirjndan="" I;ikmi~="" ~imdi"de="" "gelecek="" Godot"yu="" Beklemek:="" Samuel="" Beckett'in="" Godot'yu="" Beklerken="" Adli="" Oyununa="" Derridaci="" Bir="" Okuma="" Waiting="" For="" "go="" Dot="" To="" Come'"'in="" The="" Present="" Out="" Of="" Joint":="" A="" Derridean="" Reading="" Godot="" By="" Beckett"="
2007
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.153
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research