Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 32
 Görüntüleme 12
Ergenlerde Görülen Psikolojik Belirtilerin Yordayıcıları Olarak Ruminasyon ve Öfke/ Öfke İfade Tarzları
2009
Dergi:  
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rumination and anger/anger expression styles as risk factors for psychological symptoms of adolescents. The aim of the study is to investigate the contributions of rumination and trait anger/ anger expression styles to psychological symptoms in adolescents. The sample consisted of 555 high school students (311 female and 244 male). They were given a Demographic Form, “Rumination Scale”, “The State- Trait Anger Scale”, and “The Brief Symptom Inventory”. In order to test the predictability of depressive and anxiety symptoms by rumination and trait anger/ anger expression styles, hierarchical multiple regression analyses were conducted. The results revealed that rumination is a strong predictor of depressive and anxiety symptoms both in female and male adolescents. In addition, after the effect of rumination was controlled, trait anger/ anger expression styles still predicted depressive and anxiety symptoms in adolescents. How rumination and anger/ anger expression styles explained psychological symptoms of adolescents were discussed in relation to the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 55
2023 Impact/Etki : 0.104
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi