Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 5
İMTİYAZLI ORTAKLIK SÖYLEMİNİ TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÜZERİNDEN ANLAMAK
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, özellikle Türkiye-AB ilişkilerinde sıkça kullanılan “İmtiyazlı Ortaklık” söylemini ele alacaktır. Başkalarına tanınmayan özel hak ve şart olarak tanımlanabilecek olan imtiyaz, pozitif bir anlam da taşımaktadır. Türkiye-AB ilişkilerinde de pozitif bir yanının olacağı düşünülen İmtiyazlı Ortaklık seçeneği Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde tam tersine negatif bir etkiye neden olmaktadır. Bu bağlamda Türkiye-AB ilişkilerde gündeme gelen İmtiyazlı Ortaklık seçeneği hem AB’nin üçüncü ülkelerle ilişkilerinde hem de Türkiye ile ilişkilerinde bütün detaylarıyla ele alınacaktır. Bu şekilde çalışma, öncelikli olarak İmtiyazlı Ortaklık kavramının tanımını örneklerle anlatmaya çalışacaktır. Daha sonra Avrupa Birliğinde bu tür bir ortaklık modelini, hukuki dayanağını, Avrupa Birliğinin üçüncü bir ülke ile bu tür bir ilişki kurup kurmadığını ele alacaktır. Daha sonra Türkiye-AB ilişkileri bağlamında İmtiyazlı Ortaklık söylemi ele alınacak ve iki taraf arasında böyle bir ortaklık olması durumunda Türkiye açısından muhtemelen negatif bir İmtiyazlı Ortaklık modelinin olacağı ileri sürülecektir

Anahtar Kelimeler:

Understanding Privileged Partnership Discourse On The Basis Of Turkey and The European Union Relation
2019
Yazar:  
Özet:

This study elaborates on the discourse of “Privileged Partnership”, a concept which is frequently visited particularly in the relations between Turkey and the European Union. The word privilege may be defined as special rights and conditions not granted to everyone bearing positive repercussions in its meaning. Although this term is considered have a positive impact on the relations between Turkey and the EU, it is observed to cause a negative impact on the contrary. In this context, the option of Privileged Partnership brought to the agenda with the relations between Turkey and the EU will be tackled along with all its details pertaining to both the relations of the EU with third parties and Turkey. This study will explore the definition of the concept Privileged Partnership via various examples. Followed by this definition, this partnership model in the European Union and its legal basis will be explained while investigating whether the European Union has established such a relationship with a third country or not. In this regard, the discourse of Privileged Partnership will specifically be analyzed in the context of Turkey-EU relations, arguing that such a partnership between the two parties will lead to negative model of Privileged Partnership for Turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.221
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi