User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 33
 Downloands 7
KANT ON THE ‘GUARANTEE OF PERPETUAL PEACE’ AND THE IDEAL OF THE UNITED NATIONS.
2019
Journal:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Birleşmiş Milletler ideali ilk olarak İmmanuel Kant’ın 1795 yılında yazdığı Ebedi Barış adlı makalesinde ortaya konmuştur. Kant, liberal gelenekten gelen Locke ve Rousseau gibi, bireyler arasındaki ilişkinin ya hukuk ve rıza yoluyla ya da güç veya şiddet üzerinden kurulabileceğine inanır. Bu türden bir dünya barışı idealine ulaşılabilmesenin yollarından biri, her bir insanın vatandaşı olduğu tek bir dünya devletinin yaratılmasıdır. Bu türden bir ideal 18. yüzyıl liberallerinin bir kaçı tarafından savunulmuştur. Kant, bu ideali reddedetmekle birlikte evrensel hukuk yasalarına, bağımsız bir devletler federasyonun kurulmasıyla ulaşılabileceğini savunur. Bu yazıda Kant’ın bu konudaki argümanlarının günümüzdeki geçerliliğine bakacağım. Bunu yaparken iki soru üzerine odaklacağım: Birinci olarak, hukuk yasalarının bir savunucusu olarak, Kant’ın neden tek bir dünya devletini seçmek yerine bağımsız devletler federasyonunu seçtiği. İkinci olarak, bu gerçekleştirilebilecek bir ideal midir? Kant, cumhuriyet devletlerinin doğal olduğu ve barış içinde birbirleriyle yaşayabilecekleri yönünde ortaya koyduğu argümanlarında haklı mıdır? Kant’ın bu konudaki argümanları, demokratik devletlerin birbirleriyle barış içinde yaşamalarının daha muhtemel olduğunu kabul eden “demokratik barış” teorisi savunucuları tarafından günümüzde tekrar kullanılmaya başlanmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 224
Cite : 311
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi