Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 6
ANDEZİTLERDE AYRIŞMA DERECESİNİN RÜZGAR TÜRBİNİ TEMEL SİSTEMİNE ETKİSİNİN NÜMERİK ANALİZİ
2019
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rüzgar enerjisi, günümüzde bütün ülkeler ve konu ile ilgili bilim çevreleri tarafından kabul görmüş, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağıdır. Bilindiği gibi teknolojik gelişmeler ve nüfusun artmasıyla birlikte dünyamız yoğun bir enerji talebiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu talebin karşılanması büyük oranda fosil yakıtlardan sağlanmaktadır. Fakat fosil yakıtların tükenme tehlikesi ve aynı zamanda çevreye verdiği zararlar göz önüne alındığında alternatif enerji kaynaklarına yönelmek kaçınılmazdır. Eski çağlardan beri insanlar rüzgarın gücünden çeşitli şekillerde faydalanmışlardır. 20. yüzyılın başlarında ilk rüzgar türbinleri kurulmaya başlanmış ve bununla birlikte rüzgar gücünden elektrik üretimi giderek artmıştır. Bugün dünyada hemen her ülke rüzgar enerjisinden çeşitli şekillerde faydalanmaktadır. Türkiye rüzgar enerjisi bakımından çok ciddi bir potansiyele sahip olup, tahmin edilen potansiyel yaklaşık 60 GW’tır. 2023 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından en az % 30 elektrik üretimi ve 20 GW rüzgar enerjisi kurulu gücü planlanmaktadır. Bu çalışmada, farklı ayrışma derecesine sahip İzmir ili ve yakın civarında geniş alanlar kaplayan pembe ve gri andezitler üzerine inşa edilen rüzgar türbinlerine ait yüzeysel temel sisteminin duraylık ve dönmeye karşı güvenliği, Phase2 2019 V10.006 bilgisayar programı kullanılarak incelenmiştir. Statik koşullarda yapılan nümerik analizler sonucunda, andezitlerdeki ayrışma derecesinin artması ile temel sistemindeki dönmenin arttığı, kayma göçmesi ve yenilmeye karşı güvenlik faktörünün de önemli ölçüde azaldığı belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Numerical analysis of the influence of the Ruzgar Turbine on the basic system
2019
Yazar:  
Özet:

Wind energy is a clean and renewable source of energy nowadays accepted by all countries and related scientific environments. As we know, with technological developments and the growth of the population, our world is faced with an intense energy demand. This demand is generated in large part by fossil fuels. However, considering the risk of extinction of fossil fuels and also the damage to the environment, it is inevitable to turn to alternative energy sources. Since ancient times, people have been taking advantage of the power of the wind in various ways. At the beginning of the 20th century, the first wind turbines began to be established, and the production of electricity from the wind power increased. Today, almost every country in the world benefits from wind energy in a variety of ways. Turkey has a very serious potential in terms of wind energy, and the estimated potential is about 60 GW. By 2023 at least 30% of renewable energy is planned to produce electricity and 20 GW of wind power. In this study, the durability and the safety of the surface base system of wind turbines built on pink and grey andezites covering wide areas around the island of İzmir with different degrees of separation, Phase2 2019 V10.006 computer program was studied. Numerical analyses conducted in static conditions have found that the increase in the degree of separation in the andesites and the increase in conversion in the basic system, the safety factor against scaling migration and renewal has also been significantly reduced.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.105
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi