Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 53
 İndirme 15
24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Siyasal Değerler Açısından Analizi
2019
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanların yaşamlarında kılavuz görevi gören amaçlar ve ilkeler çerçevesinde arzu duyulan bilişsel unsurlardır değerler. Bu yönüyle tercihlerimizdeki belirleyicilerden olan değerlere hitap eden siyasetin, siyasal tercihlerimize de etkide bulunduğu söylenebilmektedir. Bilim insanları değerleri, siyasi ideolojilerin temel ilkeleri ve ana prensipleri olarak görmekte ve değerlerin, siyasi meselelere yönelik karar vermede, siyasi kararları saptamada ve meşru kılmada ve ayrıca siyaset hakkında belli bir tartışma iklimi yaratmada kullanıldığını ifade etmektedirler. Dolayısıyla değerlerin, siyasetle ve siyasi tercihlerle olan ilişkisini analiz etmek önem taşımaktadır. Buradan yola çıkarak Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir kırılma anı olan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri çalışmanın konusu olarak belirlenmiştir. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimleri, 1921 yılından günümüze devam eden parlamenter sistemi değiştirerek yerine partili cumhurbaşkanlığına dayalı bir sistem getiren bir seçim olması nedeniyle önem taşımaktadır. Bu araştırmada, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yer alan adaylarının Twitter üzerindeki söylemleri Schwartz’ın Değerler Kuramı çerçevesinde analiz edilmiştir. Yapılan çalışmada siyasal iletişim çalışmalarının yoğunlaştığı, seçim öncesindeki 1 aylık dönem dikkate alınmıştır ve adayların 23 Mayıs 2018- 23 Haziran 2018 tarihleri arasındaki tweetleri resmi Twitter hesapları üzerinden arşivlenerek incelenmiştir. Araştırmada yöntem olarak nitel içerik analizinden yararlanılmıştır. Cumhurbaşkanı adaylarının Twitter üzerindeki söylemleri değerler açısından incelenerek, seçmenin beklentilerine karşılık vermek amacıyla söylemlerinde hangi değerlere öncelikle atıf yaptıkları tespit edilmiştir. Yapılan çalışmada, siyasal aktörlerin söylemlerinde öne çıkan değerler ve seçimleri kazanan ve kaybeden aktörlerin söylemlerinde değersel anlamda farklılıklar olup olmadığı ortaya konulmuştur. Elde edilen bulgular analiz edildiğinde 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın en fazla atıf yaptığı değerlerin “kendi amaçlarını belirleme”, “başarılı olmak”, “sorumluluk sahibi olmak ve sosyal güç” değerleri olduğu saptanmıştır. Yapılan analizler sonucunda 24 Haziran 2018 seçimlerinde “başarılı olmak”, “kendi amaçlarını belirlemek”, “sorumluluk sahibi olmak”, “zenginlik”, “dürüstlük”,  “özgürlük”, “ulusal güvenlik” ve “sosyal güç” değerlerinin adayların söylemlerinde ön plana çıktığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

24 June 2018 Presidential elections on political values
2019
Yazar:  
Özet:

Values are desirable cognitive elements within the framework of the objectives and principles that are guiding in people's lives. In this regard, we can say that the politics that addresses the values of the determiners in our preferences has an impact on our political preferences. Scientists see the values as the fundamental principles and principles of political ideologies and express that the values are used in decision-making on political matters, determining and legalizing political decisions, and also creating a certain climate of debate on politics. Therefore, it is important to analyze the relationship of values with politics and political preferences. From here, the Turkish presidential election, which is a significant breakthrough moment in the political history of 24 June 2018, has been determined as the subject of the work. 24 June 2018 Presidential system elections are important because it is an election that is a system based on party presidency by changing the parliamentary system that continues from 1921 to the present day. In this study, the Twitter statements of candidates to the 24th June 2018 presidential elections were analyzed in the framework of Schwartz’s Theory of Values. The study focused on political communication work, the 1 month period prior to the election was taken into account and the tweets of the candidates between May 23, 2018 and June 23, 2018 were reviewed by archiving their official Twitter accounts. The research method is used as a quality content analysis. The presidential candidates’ statements on Twitter have been examined in terms of values, and it has been determined to what values they first refer to in their statements in order to meet the expectations of the voters. In the study, it was revealed whether there are values in the words of political actors and whether there are values in the words of the actors winning and losing the elections. When the findings were analyzed, it was found that the values that President Recep Tayyip Erdoğan, who won the 24 June 2018 presidential elections, referred to are the values of “defining his own goals”, “being successful”, “being responsible and social power”. The results of the analysis show that in the election of 24 June 2018, the values of “being successful”, “defining their own goals”, “being responsible”, “richness”, “righteousness”, “freedom”, “national security” and “social power” appear to be in the forefront of the candidates’ statements.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.912
2023 Impact/Etki : 0.034
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi