Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 71
 İndirme 31
Perlit ve Traverten Atıkları İle Üretilen Puzolanik Çimentoların Mühendislik Özelliklerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Özet:

Endüstriyel atıkların çevreye olan zararları gözardı edilmeyecek derecede önemlidir. Ülkemizde bulunan traverten atıklarının değerlendirilmesi, hem çevre kirliliği hem de ülke ekonomisine katkısından dolayı, önemlidir. Dolayısyla, traverten atıklarının; çimento üretiminde kullanımı ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır. Öncelikle malzeme olarak kullanılabilirliği ortaya konulduktan sonra, atıklara yakın ortak alanda kurulacak olan tesisler ile atıklar hızlıca sektöre kaynak olarak dönebilecektir. Traverten atıkları ile üretilen çimentoların beton dayanım bakımından da iyi sonuçlar vermesi halinde; hiçbir maliyeti olmayan traverten atıklarıyla üretilecek olan çimento ve betonlar daha uygun fiyat ile kullanıma sokulabilir. Yapılan bu çalışmada Tokat-Turhal yöresindeki traverten fabrikası atıklarının çimentoya katkı maddesi olarak ilave edilmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Ttraverten atığı ve perlit % 5, % 10, % 15 ve % 20 oranlarında çimento klinkerine katılarak hazırlanan çimentoların priz süresi, hacim genleşmesi, basınç dayanımı ve öğütme performansı gibi fiziksel özellikleri incelenerek TS 24 değerleri ile uyum halinde olduğu ve bu katkıların en fazla %20 oranına kadar çimentoya katılarak değerlendirilebileceği gözlendi. Hazırlanan katkılı çimentoların kimyasal analizleri XRF (XRay Fluoresans) tekniği ile yapılıp Türk Standartları’nın değerleri ile uyumlu olduğu belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

Reviews of the engineering characteristics of perlit and traverten cement produced with waste
2020
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Özet:

The damage to the environment of industrial waste is so important that it is not to be ignored. The assessment of the travert waste in our country is important due to both environmental pollution and its contribution to the country’s economy. Thus, the use of traverten waste; in cement production will make a significant contribution to the economy. First, after the availability as material has been revealed, with the facilities to be installed in a common area near waste, waste will be able to quickly return to the sector as a source. If the cement produced with traverten waste also gives good results in terms of concrete resistance; the cement and concrete that will be produced with traverten waste without any cost can be put into use at a more affordable price. This study is aimed at adding and evaluating traverten factory waste in the area of Tokat-Turhal as a cement additive. Ttraverten waste and perlit are in accordance with TS 24 values by examining the physical characteristics of cement prepared by participating in the cement clinkers at a rate of 5, 10, 15 and 20 per cent, such as prism time, volume enlargement, pressure resistance and damp performance, and these contributions can be assessed by participating in the cement by up to 20 per cent. The chemical analysis of the prepared contributed cement was made using the XRF (XRay Fluoresans) technique and was determined to be in accordance with the Turkish Standards.

Anahtar Kelimeler:

2020
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






MT Bilimsel

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 126
Atıf : 296
2023 Impact/Etki : 0.16
MT Bilimsel