Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Muhammed b. Ġāzî’nin Ravżatu’l-ʿUkûl Adlı Eserinde Geçen Arapça Şiirlerde Hikmet
2018
Dergi:  
Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Words of wisdom, the aphorisms that are based on wise people’s knowledge and life experiences, are widely used in all languages by writers for the purpose of giving advice and guidance. In the Arabic literature wisdom words are usually expressed through poetry, thus making such poetry a literary genre called al-Hikma (wisdom). Arab poets, when reciting their poems, injected wise words in a particular piece of poem in order both to get people’s attention to their poem and to increase the literary value of that poem. When the audience of such poems come across the wise words, the words penetrate their hearts and remain permanently in their minds. Such wise words are also intended to give guidance to the audience. In Muhammed b. Ġāzî’s Ravza al-Uqul, one can find a large number of poems that are written in the form of al-Hikma. In this study, it is aimed to evaluate al-Hikma in Ravza al-Uqul by making a comparison of the wise words used by Muhammed b. Ġāzî’ with the similar usage of such words in previous sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi