Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
KAMU YÖNETİMİNDE BİR E-KATILIM MODELİ OLARAK BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BİT) DESTEKLİ KİTLE KAYNAK KULLANIMI
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda demokratik ve akıllı devlet olma yolundaki çabalar kamu yönetimi ve aktörlerinden beklentileri artırmıştır. Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanında yaşanan gelişmeler de aktif vatandaşlığı destekleyen yeni e-katılım mekanizmalarını ortaya çıkarmıştır. Özel sektör tarafından yaygın olarak kullanılan BİT destekli kitle kaynak kullanımı, bir e-katılım modeli olarak devlet ve onun kurumlarının dikkatini çekmiş ve kamu yönetimi çevrimiçi toplulukları muhatabı olarak kabul etmeye başlamıştır. Ancak literatürde ve uygulamada BİT destekli kitle kaynak kullanımına yönelik artan ilgiye rağmen, kamu yönetiminde özellikle Türkçe literatürde kitle kaynak kullanımına yönelik bütüncül bir çalışma bulunmamaktadır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, kamu yönetimi ve onun aktörleri tarafından BİT destekli kitle kaynak kullanımının ne amaçla gerçekleştirildiğine, hangi faydalar yarattığına, bu e-katılım modeline adaptasyonda karşılaşılan sorunların ne olduğuna ve kamu yönetiminde BİT destekli kitle kaynak kullanımına yönelik temel yönetişim faaliyetlerine ilişkin genel, bütünleyici, açıklayıcı bir çerçeve oluşturmaktır.

Anahtar Kelimeler:

A New Tendency In Public Administration: Hybrid Centralization
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, efforts to become a democratic and smart government have increased expectations from public administration and its actors. Developments in Information and Communication technologies (ICT) have also revealed new e-participation mechanisms that support active citizenship. The use of ICT-enabled crowdsourcing, which is widely used by the private sector, has attracted the attention of the government and its institutions as an e-participation model, thus public administration has begun to accept online communities as its interlocutors. However, despite the increasing interest in the use of ICT-enabled crowdsourcing in the literature and practice, there is no holistic study of crowdsourcing in public administration, especially in the Turkish literature. The purpose of this study is to explain the objectives and outcomes of using ICT-enabled crowdsourcing by public administration, to address the problems encountered in adaptation to this e-participation model and the main governance activities for ICT- enabled crowdsourcing in public administration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.439
2023 Impact/Etki : 0.198
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi