Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 48
 İndirme 11
Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Çok Düzlemli Yönetişim ve Kent Diplomasisi Bakımından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşının ardından Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği arasında başlayan soğuk savaşın sonucunda dünya, iki kutuplu bir düzene evrilmiştir. Bu dönemde, batı blokunun askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel yakınlaşması; küreselleşme, uluslararası organizasyonlar, yerelleşme, bölgeselleşme, küyerelleşme, yönetişim, çok düzlemli yönetişim, kent diplomasisi gibi kavramları ortaya çıkarmıştır. Bu kavramlar önce batıyı sonra tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Yeni düzende ülkeler iç içe geçmiş, yerel yönetimler güçlenmiş, ulus-üstü örgütler kurulmuştur. Yönetim anlayışı değişmeye ve yerini yönetişime bırakmaya başlamıştır. Yatay ve dikey yetki paylaşımlarından doğan çok düzlemli yönetişim, yeni yönetim tarzı olmaya başlamıştır. Güçlendirilmiş yerel yönetimler, çok katmanlı yapı içerisinde uluslararası aktörler haline gelmiştir. Bu çalışmada Türkiye’deki yerel yönetimler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni düzen içerisinde, çok düzlemli yönetişim ve kent diplomasisi bakımından değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 586
2023 Impact/Etki : 0.149
Journal of TESAM Akademy