Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 8
Türkiye’de Hemşirelik Lisansüstü Tezlerinin Yayın Olma Durumu: Bibliyometrik Çalışma 1977-2016
2017
Dergi:  
Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, ülkemizde 1977-2016 yılları arasında hemşirelik bölümünde kabul edilen lisansüstü tezlerinin yayınlanma oranlarının ve yayınlandıkları dergilerin indeks türlerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı. Yöntem: Araştırma, Bibliyometrik, Retrospektif ve Tanımlayıcı bir kayıt çalışmasıdır. Bulgular: Araştırma verileri, 1977-2016 yılları arasında hemşirelik alanında 4887 adet lisansüstü tez olduğunu, bu tezlerin %79,2’si Yüksek Lisans, %20,8’inin ise doktora tezi olduğunu göstermiştir. Tezler dokuz anabilim dalı altında incelenmiş ve hemşirelerin lisansüstü eğitimde en çok Hemşirelik Anabilim dalı %32,2 altında tez yaptıkları belirlenmiştir. Yapılan tezlerin %17,2’si makale olarak yayınlanmıştır. Yayın olan tezlerin, yayınlandığı dergilerin index türü incelendiğinde %15,8’i atıf indeksi SSCI, SCI-exp, A&HCI kapsamındaki dergilerde, %29,4’ü uluslararası indeksli dergilerde ve %30,7’si ulusal indeksli dergiler olduğu belirlenmiştir. Sonuç: Yapılan tezlerin %17,2’sinin yayınlanması hemşirelerin yayın sürecinde sıkıntılarının olduğunu göstermektedir. Hemşirelerin son yıllarda atıf indeksinde yayınlanan makale sayısındaki artışın, YÖK’ün akademik yükseltmelerde atıf indeksindeki dergilerde yayın şartı getirmiş olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. Hemşirelerin yayın sürecinde yaşadıkları sıkıntıların belirlenmesi ve giderilebilmesi için daha fazla nitel araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Araştırma makalelerinin sayısının artmasıyla birlikte yeni bibliyometrik çalışmaların yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Publishing Status Of Postgraduate Dissertation In Nursing: Bibliometric Study 1977-2016
2017
Yazar:  
Özet:

Aim: This study aimed to determine the publication rates of postgraduate dissertation accepted in the nursing in Turkey and to determine the index types of the published scientific articles. Methods: This study is a retrospective, bibliometric and descriptive enrollment study. Results: The research data show that there are 4887 theses accepted in the nursing between 1977-2016, 79.2% of theses were Master's thesis and 20.8% were doctorate thesis. These theses were examined under nine nursing departments and it was determined that the nurses were doing thesis most under the Nursing Department 32.2% . When theses published are examined in index type of journals, the data show that 15.8% had published articles in citation indexes journal SCI-exp, SSCI , 29.4% had published articles in international indexed journal, 30,7% had published articles in national indexed journal. Conclusion: It is concluded the the publication of 17.2% of the theses shows that the nurses had difficulties in the publishing process and the increase in the number of articles in citation index resulted from the attempt to meet the requirements for advancement to YÖK conditions for academic commitment. There is a need for more qualitative research to identify and eliminate the nurses' problems in the publishing process. It is suggested that bibliometric studies should be conducted with increasing number of articles

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi

Dergi Türü :   other

Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi