Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Kroniklerinin Genel Bir Değerlendirmesi
2008
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı vakayinameleri ve arşiv belgeleri şüphesiz Osmanlı Tarih Araştırmalarının vazgeçilmez iki temel kaynaklarıdırlar. Ondokuzuncu yüzyıl tarihçilerinden Mustafa Nuri Paşa’dan bu yana bunun bilincinde olan gerek Osmanlı gerekse Modern Türkiye tarihçileri bu iki temel kaynağı mihenk taşı olarak kullanmışlardır. Osmanlı vakayinameleri ve Arşiv dokümanları üzerine sistematik çalışma ve araştırmalar Tarih-i ‘Osmani Encümeni’nin 1908 yılında kurulması ile başlamış ve Atatürk’ün direktifi ile 1931 yılında kurulan Türk Tarih Kurumu ile devam etmiştir. Sistematik ve sıkı bir çalışma neticesinde hazırlanan ve bilgisayar ortamında web sahifelerine aktarılan kütüphane ve arşiv katalogları ve de belge özetleri araştırmacıların kullanımına sunulmuş ve bu sayede Osmanlı Tarihi ve Araştırmaları üzerine çalışmalar bilhassa son çeyrek asırda hız kazanmaya başlamıştır. Bu makalemizde Osmanlı dokumanlarının Osmanlı döneminde muhafaza edildikleri nezaret ve daireler, Osmanlı Tarih yazıcılığı ve önemli Osmanlı kronikleri hakkında kısa bilgi verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.212
Tarih Araştırmaları Dergisi