Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
YOZGAT İLİ HALK ELİNDE YETİŞTİRİLEN BEYAZ VE ALACA KAZLARIN ET KALİTE ÖZELLİKLERİ VE BAZI KAN PARAMETRELERİ
2014
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Yozgat yöresinde yetiştirilen Beyaz ve Alaca kaz varyetelerinde bazı et kalite özellikleri ve kan parametrelerini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Halk elinde yetiştirilen kazlardan 6 aylık yaşta her varyeteden 5 erkek ve 5 dişi kaz kesilerek et kalitesi ve bazı kan parametreleri belirlenmiştir. Kan analizleri kesim esnasında alınan kan örneklerinde yapılmıştır. Göğüs etti L* değeri Beyaz varyetede ve erkek kazlarda daha yüksek bulunmuştur (P˂0.05). a* ve b* değerleri bakımından varyete ve cinsiyetler arasında farklılıklar önemli olmamıştır. But etinde ise L*, a* ve b* değerleri varyete ve cinsiyetlere göre farklılık göstermemiştir. Göğüs ve but etlerinde cinsiyetler arasında pH değerleri farklılık göstermezken, but etinde pH değeri Alaca kazlarda daha yüksek bulunmuştur (P˂0.05). Pişirme kaybı erkek kazların göğüs etinde daha yüksek (P<0.05) iken, varyeteler arasında farklılık bulunmamıştır. Diğer taraftan sızdırma kaybı, su tutma kapasitesi gibi özellikler bakımından fark oluşmamıştır. But etinde ise bu özelliklerin tamamında farklılıklar önemsiz olmuştur. Göğüs etinde kuru madde, ham protein ve ham yağ oranları dişilerde daha yüksek (P<0.05) olurken, Alaca kazlarda daha yüksek ham yağ değerleri bulunmuştur (P˂0.05). But etinde ise kimyasal kompozisyon bakımından farklılıklar önemsiz olmuştur. Kan plazmasında belirlenen albümin, kolesterol, glikoz, protein ve trigliserid değerleri bakımından fark gözlenmezken, dişilerde trigliserid ve kolesterol düzeyleri kısmen yüksek olmuştur. Araştırma sonuçları; et kalite ve bazı kan parametre özellikleri bakımından beyaz ve alaca kazlar arasında benzerlikler olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.307
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi