Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Barış Performanslarının LOPCOW Tabanlı WISP Yöntemi İle Analizi: G7 Ülkeleri Örneği
2023
Dergi:  
Fenerbahçe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Büyük ekonomilerin barış performansları, küresel anlamda ekonomiyi ve ekonomi ile bağlantılı diğer boyutların gelişimini etkilediği için söz konusu büyük ekonomilere sahip olan ülkelerin barış performanslarının incelenmesinin önemli olduğu değerlendirilebilir. Bu bağlamda araştırmada, G7 gurubu ülkelerin Küresel Barış Endeksi (GPI) 2022 raporunda belirtilen GPI bileşen değerleri ile söz konusu ülkelerin barış performansları LOPCOW tabanlı WISP yöntemi ile ölçülmüştür. Bulgulara göre, LOPCOW yöntemi kapsamında ilk olarak ülkeler açısından en önemli GPI bileşeninin ‘‘organize çatışma (içsel)’’, en az önemli GPI bileşenin ise ‘‘silahlara erişim’’ olduğu gözlenmiştir. İkinci olarak LOPCOW tabanlı WISP yöntemine göre ülkelerin barış performansları İtalya, Kanada, Almanya, Japonya, İngiltere, Fransa ve ABD olarak sıralanmıştır. Ayrıca ülkelerin ortalama barış performans değeri ölçülmüş ve söz konusu ortalama barış performans değerinin üstünde performansa sahip olan ülkelerin İtalya ve Kanada olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuca göre, küresel ekonomiye daha fazla katkılarının olması için Almanya, Japonya, İngiltere, Fransa ve ABD’nin barış performanslarının artırması gerektiği değerlendirilmiştir. Yöntem açısından ise duyarlılık, diskriminant ve ilişki analizlerine göre ülkelerin GPI kapsamında barış performanslarının LOPCOW tabanlı WISP yöntemi ile ölçülebileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Peace Performances By Lopcow-based Wisp Method: The Case Of G7 Countries
2023
Yazar:  
Özet:

Since the peace performances of large economies affect the global economy and the development of other dimensions related to the economy, it can be considered that it is important to examine the peace performances of the countries with these large economies. In this context, in the research, the GPI component values specified in the Global Peace Index (GPI) 2022 report of the G7 group countries and the peace performances of these countries were measured with the LOPCOW-based WISP method. According to the findings, within the scope of the LOPCOW method, it was observed that the most important GPI component for countries was "organized conflict (internal)", and the least important GPI component was "access to weapons". Secondly, according to the LOPCOW-based WISP method, the peace performances of the countries were ranked as Italy, Canada, Germany, Japan, England, France and the USA. In addition, the average peace performance value of the countries was measured and it was determined that the countries with performance above the said average peace performance value were Italy and Canada. According to this result, it was evaluated that the peace performances of Germany, Japan, England, France and the USA should increase in order to contribute more to the global economy. In terms of method, according to sensitivity, discriminant and relationship analysis, it was concluded that the peace performances of the countries within the scope of GPI can be measured with the LOPCOW-based WISP method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Fenerbahçe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fenerbahçe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi